ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Πώς παρασύρθηκε από τα ρεύματα το μικρό κοριτσάκι που διέσωσε το φέρι μποτ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:15:00 μ.μ. | |
Πώς παρασύρθηκε από τα ρεύματα το μικρό κορίτσι που διέσωσε το φέρι μποτ
Τραγική κατάληξη κόντεψε να έχει το μπάνιο της οικογένειας στην παραλία του Αντιρρίου, καθώς το τρίχρονο παιδί της οικογένειας παρασύρθηκε από τα ρεύματα πάνω στο φουσκωτό που βρισκόταν με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συμβολή φέρι μποτ για να διασωθεί το παιδί.


Από την πρώτη στιγμή που η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας μάλιστα, έντονη είναι η κριτική που έχει ασκηθεί μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους γονείς του παιδιού, με σχόλια που κατηγορούν τους γονείς του για αμέλεια και εγκατάλειψη. Ωστόσο οι μαρτυρίες δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

Όπως ανέφερε ωστόσο αυτόπτης μάρτυρας στο npress, οι γονείς σε καμία περίπτωση δεν άφησαν καθόλου από τα μάτια τους το παιδί. Ο πατέρας του παιδιού, έπαιζε στην θάλασσα με το παιδί στο φουσκωτό. Ο αέρας άλλαξε αμέσως και τα ρεύματα παρέσυραν το μικρό αγγελούδι, μέσα από τα χέρια του μπαμπά του.

Έσπευσαν αρκετοί να πιάσουν το φουσκωτό αλλά φοβόντουσαν μην αναποδογυρίσει και πνιγεί το παιδί που ήταν μέσα. Όλοι όσοι έκαναν μπάνιο μπήκαν στην θάλασσα και έτρεξαν να βοηθήσουν αλλά κανένας δεν μπορούσε να το φτάσει. Το φουσκωτό έτρεχε γρήγορα προς την αντίθετη κατεύθυνση από την παραλία. Ακόμα και με ένα βαρκάκι προσπάθησαν να το πιάσουν αλλά μάταια.

Αμέσως μετά οι γονείς ειδοποίησαν το λιμενικό και αμέσως πήγαν δύο φέρι μποτ γιατί το ένα δεν μπορούσε να προσεγγίσει καλά..

Ο πατέρας σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει πάθει σοκ, πήγε ψυχολόγος και τους είπε να πάνε το παιδί ξανά στην θάλασσα.

Τι λέει ο Γρηγόρης Καρνέσης, Πλοίαρχος του φέρι ”Σαλαμινομάχος”

"Το εντόπισα, έκανα τους κατάλληλους χειρισμούς, το προσέγγισα και έκανα την περισυλλογή. Η μικρή δεν ήταν ψύχραιμη, είχε παγώσει από τον φόβο της, επειδή το ρεύμα είχε τρομερή δύναμη, έβαλα το πλοίο σε τέτοια θέση για να μην επηρεάσει το μικρό σωσίβιο, το τοποθέτησα με τέτοιο τρόπο το πλοίο, ωστε να μην επηρεάζεται από κυματισμό και τουμπάρει και έχουμε μετά άλλα, γιατί εάν βούλιαζε το σωσίβιο θα είχαμε σοβαρά προβλήματα. Και κολυμβητής να έπεφτε θα είχε προβλήματα. 

Το πλησιάσαμε σιγά σιγά και μπορέσαμε και το πιάσαμε το παιδί»Το παιδάκι δεν μίλησε καθόλου, είχε παγώσει. Κάτι πρέπει να κατάλαβε, γιατί όταν είδε το καράβι να την πλησιάζει, έβγαλε στριγκλιές, δεν ξέρω γιατί αλλά έβγαλε μια κραυγή. Με το που είδε το πλήρωμά μου στον καταπέλτη μπροστά και του μιλούσαν, του έκαναν γκριμάτσες και αστεία για να το χαλαρώσουν τότε το κοριτσάκι ξαναπάγωσε, ενώ ταυτόχρονα κρατούσε το σωσίβιό του. Περισσότερο από 500 μέτρα είχε απομακρυνθεί η μικρή κολυμβήτρια από την ακτή. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και προλάβαμε τα χειρότερα"
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ