ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Επιτροπή Τουρισμού Επισιτισμού Αργολίδας: Προκλητικές οι δηλώσεις του Ε.Κ. Ναυπλίου για τους εργάτες γης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:22:00 μ.μ. | | |
Επιτροπή Τουρισμού Επισιτισμού Αργολίδας: Προκλητικές οι δηλώσεις του Ε.Κ. Ναυπλίου για τους εργάτες γης
Δεν μας έκανε εντύπωση η ανακοίνωση από τη διοίκηση του Ε.Κ Ναυπλίου υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ραφαήλ Μπάρου και τον γενικό γραμματέα Αράπογλου Ιωάννη, σχετικά με την απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την μετάκληση εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες.


Με έγγραφο στα τοπικά ΜΜΕ η διοίκηση του Ε.Κ. διαμαρτύρονται έντονα και αναφέρουν «για αυτό λοιπόν η διοίκηση του εργατικού κέντρου συνεπής στις αρχές της για την ουσιαστική και συνταγματική προτεραιότητα των ελλήνων εργαζομένων έναντι των πάσης φύσεως μεταναστών, αναγκάζεται να επιστρέψει μετ΄ αγανακτήσεως το έγγραφο αυτό, διότι δεν έχουμε καμιά διάθεση να φανούμε επιλήσμονες των αυξημένων αναγκών των συμπολιτών μας για εργασία.»

Είναι προκλητικές οι δηλώσεις τους, κοροϊδεύουν και προσβάλουν τους εργαζόμενους καταγωγής άλλων χωρών, καθώς τώρα εν όψη εκλογών του Σωματείου Υπαλλήλων Καφεζυθεστιατορίων-Ξενοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου- οπού από εκεί εκλέγεται ο πρόεδρος του Ε.Κ. Ρ. Μπαρού στο μοναδικό ψηφοδέλτιο που υπάρχει και συμμετέχουν «ξένοι» εργαζόμενοι και καλούνται να στηρίξουν την παράταξη παρωδία με τις γνωστές μεθοδεύσεις. Μάλλον για τη «καρέκλα» ξεχνούν χώρα και πατρίδα!

Κουβέντα επίσης δεν έχουν πει όλο αυτό το διάστημα που Έλληνες και μετανάστες συνάδελφοι είναι απλήρωτοι από τα χρήματα της αναστολής σύμβασης, ούτε για το δικαίωμα επαναπρόσληψης των συναδέλφων, την τήρηση των συμβάσεων εργασίας που γίνεται χαμός με τη μαύρη εργασία.

Είναι γνωστό βέβαια ότι ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ναυπλίου έχει δείξει το ξενοφοβικό-φασιστικό του πρόσωπο και δεν περιμέναμε τίποτα άλλο πέρα από το ρατσιστικό του παραλήρημα! Είναι νωπές οι μνήμες να χαριεντίζεται με τους υπόδικους εκπρόσωπους της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όπως με τον γνωστό υπόδικο Λαγό, παραμονή των Ευρωεκλογών!

Εμείς λέμε ότι η εργατική τάξη είναι παντού το ίδιο, παντού υπάρχει εκμετάλλευση σε όλες τις χώρες και φυλές του κόσμου, γιατί εκμεταλλευτικό είναι το ίδιο το σύστημα που και ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου πιστά προσκυνά και καμία σχέση δεν έχει με την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης του νομού

Η επίθεση ενάντια σε «ξένους εργάτες» είναι επίθεση εναντίον συνολικά της εργατικής τάξης όλου του κόσμου και δείχνει τις ορέξεις των κεφαλαιοκρατών για ακόμη πιο φτηνούς και υποταγμένους εργάτες.

Όπλο των εργαζομένων είναι η ταξική ενότητά τους, η οργάνωση και πάλη για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων και της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Ναύπλιο, 27/8/2020
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ