ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας: ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ απέρριψαν την πρόταση μας για κινητοποίηση

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας: ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ απέρριψαν την πρόταση για κινητοποίηση
Όταν σε όλη την Ελλάδα ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ μαζί με Ομοσπονδίες και Συλλόγους Γονέων καλούν σε κινητοποίησεις την Τρίτη 25 Αυγούστου για να διεκδικηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, οι πλειοψηφίες των ΔΣ σε ΕΛΜΕ ( ΔΑΚΕ) και ΣΕΠΕ (ΔΗΣΥ, ΔΑΚΕ) Αργολίδας απέρριψαν την πρόταση της ΑΣΕ για κινητοποίηση με τη δικαιολογία ότι από τη μια «έχουμε κορωνοϊό » και από την άλλη «λείπουν και μέλη των ΔΣ σε διακοπές».

Η στάση τους δε μας ξενίζει καθόλου. Ήταν πάντα συμπαραστάτες της εκάστοτε κυβέρνησης. Και τώρα στηρίζουν για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση που από τη μία επιχειρεί να ενοχοποιήσει τη νεολαία για την έξαρση των κρουσμάτων και από την άλλη ανακοινώνει το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτέμβρη. Είναι το δεξί χέρι της κυβέρνησης γιατί στην ουσία συμβάλλουν στο να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για την ασφαλή επάνοδο των παιδιών στις αίθουσες που είναι αναγκαία για παιδαγωγικούς και για μορφωτικούς λόγους.

Πιστοί στον κυβερνητικό συνδικαλισμό προσυπογράφουν τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου που περιορίστηκαν στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Για μια σειρά ζητήματα που είναι κρίσιμα για το άνοιγμα των σχολείων όπως:

• η αναγκαία μείωση των μαθητών ανά τμήμα ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι των αποστάσεων,

• οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών ώστε να μην ξεκινήσει η νέα χρονιά με κενά,

• η εξασφάλιση του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία,

• η απαραίτητη γενναία χρηματοδότηση για τη σχολική στέγη,

οι τοπικοί εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής δε θέλουν να τα προβάλλουν μήπως και χαλάσουν το χατήρι της υπουργού.

Με τη στάση τους συντηρούν το δόγμα της "ατομικής ευθύνης" ρίχνοντας όλο το βάρος για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων στις πλάτες των εκπαιδευτικών, των παιδιών και των γονιών. Στην πραγματικότητα αποδέχονται το γεγονός ότι η κυβέρνηση, ενώ είχε τον απαιτούμενο χρόνο, δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο ώστε να εξασφαλιστεί η υγειονομική προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ευθύνη όμως των εκπαιδευτικών και των γονέων είναι να μην επιτρέψουμε σε κανένα να στερήσει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Διεκδικούμε ένα πραγματικά ασφαλές σχολικό περιβάλλον που θα καλύπτει τις ανάγκες τους.

Καλούμε τα ΔΣ του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ Αργολίδας επιτέλους να πάρουν την ευθύνη τους στην οργάνωση του αγώνα των εκπαιδευτικών και να στηρίξουν έμπρακτα όλες τις κινητοποιήσεις διεκδίκησης των αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ναύπλιο 25-8-2020
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ