ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

«Σφαγή» στα Κ.Δ.Α.Π. και του Δήμου Άργους Μυκηνών καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:31:00 π.μ. | | |
«Σφαγή» στα Κ.Δ.Α.Π. και του Δήμου Άργους Μυκηνών καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων
Το 50% των παιδιών, που εγγράφονταν κάθε χρόνο στα Κ.Δ.Α.Π.,των Δήμων, αποκλείστηκαν από το Πρόγραμμα, που υλοποιεί η Ε.Ε.Τ.Α., μέσω Ε.Σ.Π.Α. με τίτλο, «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής».

Το γεγονός αυτό το καταγγέλλει με κατεπείγουσα Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. των Δήμων» και επισημαίνει την «πρωτοφανή, επικίνδυνη και καταστροφική εξέλιξη που προκάλεσε ο σχεδιασμός των συναρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Ανάπτυξης, σχετικά με την χρηματοδότηση των δημοτικών Κ.Δ.Α.Π. πανελλαδικά».

Από την ώρα που ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της δράσης (την προηγούμενη Παρασκευή), το σύνολο των εργαζομένων στα δημοτικά Κ.Δ.Α.Π. έχουν δεχτεί χιλιάδες ενημερώσεις από μητέρες, οι οποίες ενώ πληρούσαν στο έπακρο τα κριτήρια που θέτει η σχετική Πρόσκληση, ενώ έλαβαν αρκετά υψηλή μοριοδότηση, ενώ είναι τρίτεκνες, πολύτεκνες, άνεργες, με χαμηλά εισοδήματα κλπ, ενώ κάθε χρόνο μέχρι σήμερα λάμβαναν κανονικά voucher για τη δωρεάν συμμετοχή των παιδιών τους στα Κ.Δ.Α.Π., φέτος δεν έλαβαν voucher και τα παιδιά τους μετά από χρόνια αδιάκοπης συμμετοχής και παιδαγωγικής απασχόλησης θα μείνουν εκτός δομών Κ.Δ.Α.Π.

Σε έρευνα πανελλαδικής εμβέλειας που διεξήγαγε ο ΠΑ.Σ.Ε.ΚΔΑΠ., αναφέρονται οι Δήμοι: Πρέβεζας, Αλεξάνδρειας, Ξυλοκάστρου, Χίου, Τροιζηνίας-Μεθάνων, Ερυμάνθου, Αριστοτέλη, Άργους-Μυκηνών, Πέλλας, Ζηρού, Ζωγράφου, Καρδίτσας, Νέας Ζίχνης Σερρών κ.α. Ενώ υπάρχουν πολλές αναφορές και για Δήμους που αποκλείστηκαν ακόμα και τα 2/3 των παιδιώ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ