ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Αίγινα: Βλάβη σε ιπτάμενο δελφίνι και εισροή υδάτων σε θαλαμηγό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:57:00 π.μ. | | |
Αίγινα: Βλάβη σε ιπτάμενο δελφίνι και εισροή υδάτων σε θαλαμηγό
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''F/D XΧIΧ'' Ν.Π. 10232, για βλάβη στο ανυψωτικό σύστημα του πλοίου.

Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς ν. Αίγινα - ν. Αγκίστρι, κατέπλευσε στο λιμένα ν. Αίγινας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια σαράντα έξι (46) επιβάτες. Οι έντεκα (11) εξ αυτών, καθώς και τρεις (03) επιβάτες που ανέμεναν στο λιμένα Αίγινας προς επιβίβαση, είχαν προορισμό το Αγκίστρι, όπου και προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν αυτοψίας από ιδιώτη δύτη και επιθεώρησης από Επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διαπιστώθηκε απώλεια τμήματος του δεξιού τελικού άξονα στο σημείο του συνδέσμου.
Βραδινές ώρες, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του ''F/D XΧIΧ'', προκειμένου να εκτελέσει μεμονωμένο πλου, κενό επιβατών, με προορισμό την Επισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Επίσης η Λιμενική Αρχή Αίγινας ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό εισροής υδάτων στο Θ/Γ-Α/Ψ ''LIBERTAS'' σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Πέρδικας ν. Αίγινας, με τέσσερις (04) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου είχε καταφθάσει και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από το οποίο πραγματοποιήθηκε απάντληση των υδάτων, ενώ κατόπιν διενέργειας ελέγχου από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε πρόβλημα στην ανεπίστροφη βαλβίδα εξαγωγής.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''LIBERTAS'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και ελέγχου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ