ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

"Θάλεια" το όνομα της τετραήμερης κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:14:00 μ.μ. |
"Θάλεια" το όνομα της τετραήμερης κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι
Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Η μεταβολή οφείλεται σε αποκομμένη ατμοσφαιρική διαταραχή με ψυχρό πυρήνα η οποία προσεγγίζει την Ελλάδα από βορειοδυτικά και θα επηρεάσει με μια δυνατή κακοκαιρία τη χώρα μας το επόμενο τετραήμερο. 

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της "Θάλειας" θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας έως και το Σαββατοκύριακο, καθώς επίσης η εκδήλωση ισχυρών βροχών, καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων. Τα φαινόμενα σήμερα θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.


Ποια ηταν η  «Θάλεια» 

Η Θάλεια (ή Θαλία) ήταν μία από τις εννέα Μούσες, κόρη της Μνημοσύνης και του Δία - αλίμονο. Ο βασιλιάς των θεών, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, κοιμήθηκε με τη Μνημοσύνη (ή Μνήμη) για εννέα συνεχόμενες μέρες και έτσι δημιουργήθηκαν οι εννέα Μούσες. Η Θάλεια ήταν ανθρωπόμορφη θεότητα της ευπρεπούς και κόσμιας ευθυμίας, ενώ φέρεται να ανακάλυψε την κωμωδία («Θάλεια Κωμωδίαν»), τη γεωμετρία, την αρχιτεκτονική και τη γεωργία, και ήταν προστάτιδα και των Συμποσίων. Σε αυτά παρέμενε αόρατη αλλά ήταν, όπως λεγόταν, η εμπνεύστρια των εύθυμων τραγουδιών και η θεότητα της καλής διάθεσης και της έναρξης του κεφιού. Ταυτόχρονα, η Μούσα Θάλεια είχε υπό την προστασία της και τη βουκολική ποίηση, δηλαδή τα αντίστοιχα σημερινά δημοτικά τραγούδια.

Παραστάσεις της Θάλειας διασώθηκαν σε αγγεία, ανάγλυφα και γλυπτά, όπως το μαρμάρινο άγαλμά της στο Μουσείο του Λούβρου, καθώς επίσης και σε πίνακες ζωγραφικής, όπως αυτός του Jean-Marc Nattier.

Το όνομα της Μούσας προήλθε από το ρήμα θαλλέω-θαλλώ, που σημαίνει βλαστάνω άφθονα, ανθίζω πλούσια, ευδοκιμώ. Αντίστοιχα, το ουσιαστικό «θαλλός» σήμαινε τον νέο κλώνο, το βλαστάρι. Τώρα, η κακοκαιρία «Θάλεια» θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα, έως και το Σαββατοκύριακο 08-09/08, καθώς και εκδήλωση ισχυρών βροχών, καταιγίδων, αλλά και χαλαζοπτώσεων.

Θάλεια, ανθρωπόμορφη θεότητα της καλής διάθεσης, μη μας χαλάς το κέφι και λυπήσου μας, καλοκαιριάτικα!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ