ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Γ. Γκιόλας: Θλιβερό τοπίο οι Μυκήνες από την πυρκαγιά που πέρασε μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:09:00 μ.μ. | | |
Γ. Γκιόλας: Θλιβερό τοπιο οι Μυκήνες από την πυρκαγιά που πέρασε μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο
 Τη θλίψη του εξέφρασε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γ.Γκιόλας, μετά την επίσκεψη του στο χώρο, για την πυρκαγιά που ξεκίνησε από κοντινό σημείο και στη συνέχεια εισήλθε στον αρχαιολογικό χώρο, περνώντας από τους βασιλικούς τάφους και φτάνοντας στην Ακρόπολη των Μυκηνών.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τις οποίες συνέδραμαν και αντίστοιχες του Δήμου Άργους Μυκηνών, προσπάθησαν να μειώσουν το μέγεθος της φωτιάς και να προστατεύσουν το Μουσείο , ενώ απομακρύνθηκαν οι ευρισκόμενοι εντός του χώρου επισκέπτες. Υπάρχουν όμως αρκετά εύγλωττα ερωτήματα σχετικά με την αμεσότητα και τον τρόπο αντιμετώπισης της φωτιάς, ειδικά στον αρχαιολογικό χώρο. 

Γιατί εντέλει δεν προστατεύθηκε επαρκώς και έγινε παρανάλωμα του πυρός ένα μεγάλο τμήμα του σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς προστατευόμενο από την UNESCO. Αναμένουμε και την επίσημη έκθεση που θα συνταχθεί από την Π.Υ, προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα που γεννώνται και απασχολούν πολλούς συμπολίτες μας καθώς και μέσα επικοινωνίας στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. 

Προς ώρας εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όσους συνέδραμαν το έργο της, ώστε να μειώσουν την έκταση της φωτιάς στο χώρο και να αναχαιτίσουν το πύρινο μέτωπο που συνέχισε να κατακαίει βορείως την αγροτοδασική έκταση, για να μην επεκταθεί και στους κοντινούς ελαιώνες. Στο μυαλό μας ηχεί σκληρός ο λόγος του Σεφέρη:… 

Τούτες τις πέτρες τις αγάπησα όσο βάσταξα. Τούτες τις πέτρες, τη μοίρα μου. Τις αφήσαμε να πληγωθούν και να μας πληγώσουν .

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ