ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης του Π. Νίκα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:20:00 μ.μ. | | |
 Οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης του Π. Νίκα
Τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων που βρίσκονται στην αρμοδιότητα των Περιφερειών αποτέλεσαν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης στην οποία μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Παρασκευή 21 Αυγούστου.


Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη, υπό την αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, μετείχε το σύνολο των περιφερειαρχών της χώρας καθώς επίσης και ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αγγελος Μπίνης.

Η υφυπουργός ενημέρωσε σχετικά με τα νέα μέτρα που κρίθηκε απαραίτητο να ληφθούν, εξ αιτίας των κρουσμάτων τα οποία καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου λειτουργούν 12 από τις εν λόγω μονάδες, εκ των οποίων οι 4 είναι ιδιωτικές, που συνολικά φιλοξενούν περί τους 700 ηλικιωμένους, ενώ ο αριθμός του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτές ανέρχεται σε περίπου 280 άτομα.

Επισήμανε δε ότι αν και το προσωπικό στις εν λόγω μονάδες δεν επαρκεί για να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών που προκύπτουν, η Περιφέρεια θα προβεί στις ενέργειες που ζητούνται.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Περιφέρεια, προκειμένου να καλυφθούν οι υφιστάμενες ανάγκες, μελετά να προβεί στην πρόσληψη -με διετείς συμβάσεις- του απαραίτητου προσωπικού, έχοντας μάλιστα προβλέψει πίστωση 800.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό.

Καταλήγοντας ο Π. Νίκας, σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εδώ και καιρό επιδείξει ενδιαφέρον για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ