ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Ναύπλιο: Φωτογραφικό πανόραμα ιστορίας με τους αγώνες των Ελλήνων 1821-1923

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:31:00 π.μ. |
Ναύπλιο: Φωτογραφικό πανόραμα ιστορίας με τους αγώνες των Ελλήνων 1821-1923
Ο πολυχώρος «Φουγάρο» στο Ναύπλιο , σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», την Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας και τον Σύλλογο Φιλολόγων Αργολίδας, διοργάνωσε την εκδήλωση «Γι’ αυτά πολεμήσατε, στρατηγέ Μακρυγιάννη;».

Η εκδήλωση αφορούσε την παρουσίαση του βιβλίου – λευκώματος «Καρέ Ιστορίας. Αγώνες των Ελλήνων 1821-1923» της Δήμητρας Καμαρινού, διδάκτορος του Πανεπιστημίου Πατρών, και περιείχε βιντεοπροβολή από σπάνιο φωτογραφικό υλικό και δραματοποιημένη αφήγηση βραβευμένου διηγήματος της Δήμητρας Καμαρινού στον Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Μάρμαρα του Παρθενώνα. Ιστορία μιας κλοπής ή η κλοπή της Ιστορίας».
Το λεύκωμα παρουσίασαν οι :
Θεοδόσης Σπαντιδέας
Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης»
Γιώργος Κόνδης
Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας
Νίκος Μπουμπάρης
Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας.

Αφηγητές ήταν η Ντίνα Καλογεροπούλου και ο Στέλιος Καρατάσος

Πρόκειται για ένα πανόραμα ιστορίας που εικονογραφεί έναν αιώνα αγώνων του ελληνικού λαού για να ελευθερωθούν εδάφη όπου είχε βαθιές ρίζες. Ένα σκονισμένο άλμπουμ με ιστορικές καρτ ποστάλ αποτέλεσε το πλούσιο αρχειακό υλικό ενός βιβλίου επίκαιρου όσο ποτέ άλλοτε.

Η συγγραφή του προέκυψε από τη διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών Δήμητρα Καμαρινού, Ναυπλιώτισσα, με αφορμή μία αρχειακή ανασκαφή στη συλλογή ιστορικών καρτ ποστάλ και φωτογραφιών του προγόνου της, Σωτηρίου Καμαρινού (1875-1963).

Πηγή: ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ