ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Νίκη Μποζιονέλου - Αλεξ Στέβοβιτς: Από το Άργος και την οικογενειακή παράδοση στο success story του Casa Di Carne

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:09:00 μ.μ. | |
Νίκη Μποζιονέλου - Αλεξ Στέβοβιτς: Από το Άργος και την οικογενειακή παράδοση στο success story του Casa Di Carne
Το «πάντρεμα» οικογενειακής παράδοσης με μια πιο μοντέρνα προσέγγιση και οι προσιτές τιμές, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη φιλοσοφία του boutique κρεοπωλείου Casa di Carne στην Άνω Γλυφάδα. Πίσω αυτό βρίσκεται ένα νέο ζευγάρι, αλλά και 3 γενιές ενασχόλησης με το χώρο.

Η ιστορία της οικογένειας Μποζιονέλου, ξεκινά ήδη από το 1961 σε ένα μικρό κρεοπωλείο στο Άργος. Πρόκειται για το πρώτο κρεοπωλείο της οικογένειας, στο οποίο η αγάπη για την ποιότητα στο κρέας δημιούργησε μετέπειτα έναν πετυχημένο Όμιλο με όνομα που έχει γίνει πλέον σταθερή αξία.
Πίσω στο χρόνο, η Νίκη βρίσκεται από μικρή κάθε Σάββατο στο κρεοπωλείο του παππού και της γιαγιάς της, βοηθώντας στο ταμείο προκειμένου να βγάλει το χαρτζιλίκι της για τη Σαββατιάτικη έξοδο. Μεγαλώνοντας, ονειρεύτηκε μια δική της επιχείρηση στην οποία θα συνδύαζε την εμπειρία και την τεχνογνωσία της οικογένειάς της με τις προσωπικές της σύγχρονες πινελιές. Σήμερα, το όνειρο αυτό έχει γίνει πραγματικότητα, ωστόσο σε όλο αυτό η Νίκη δεν ήταν μόνη της. Συνοδοιπόρος της ήταν πάντα ο σύζυγός της Αλεξ Στέβοβιτς. Έχοντας κοινό όραμα, οι δυο τους δημιούργησαν ένα αχτύπητο δίδυμο, το οποίο έφερε το Casa di Carne στη Γλυφάδα, ένα κατάστημα το οποίο δεν θυμίζει σε τίποτα την κλασική εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για τα κρεοπωλεία. Ο Αλεξ, αν και πρώην μπασκετμπολίστας είχε πάντα μέσα του το μικρόβιο και με σύζυγό του τη Νίκη, δεν μπορούσε παρά να αγαπήσει το χώρο του κρέατος και να ασχοληθεί ενεργά με αυτόν. Τελείωσε λοιπόν τη σχολή κρεοπωλών και μπήκε αμέσως στη δουλειά. Σε ποιόν ανήκει όμως η ιδέα του Casa di Carne;
«Ήταν ιδέα και των δυο μας. Ψάχναμε ένα ελεύθερο μαγαζί που να είναι όμορφο και φυσικά να διαθέτει τους όλους τους χώρους ώστε να δημιουργηθούν όλα όσα χρειάζονται, από ψυγεία μέχρι αποδυτήρια για το προσωπικό. Επειδή κάναμε ένα όμορφο περιτύλιγμα, με το δικό μας γούστο αλλά και τη βοήθεια της διακοσμήτριας που καλέσαμε, ο κόσμος νομίζει ότι είμαστε ακριβό μαγαζί. Αυτό δεν ισχύει, απλώς μας αρέσει το ωραίο και θεωρούμε ότι αξίζει στον κόσμο κάτι πιο όμορφο».

«Αυτό που θεωρούμε πως μας ξεχωρίζει είναι σίγουρα η ποιότητα. Αν συγκρίνεις ποιότητα και τιμή, καταλαβαίνεις πως είναι τρομερά value for money. Επίσης, έχουμε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, τόσο εγχώρια όσο και premium brands από όλο τον κόσμο. Θέλαμε επίσης να δημιουργήσουμε κάτι με πιο ‘’γουστόζικα’’ υλικά, κάτι πιο στυλάτο».
Ήδη από την είσοδο του Casa di Carne, αντιλαμβάνεσαι πως μπαίνεις σε ένα στυλάτο χώρο, που θυμίζει κάτι από ‘’ψαγμένο delicatessen’’. Στα δεξιά σου βρίσκεται μια τεράστια βιτρίνα 18 μέτρων με προϊόντα που αρχίζει να λαχταρά η ψυχή σου στα πρώτα δευτερόλεπτα.

«Όταν μπαίνεις μέσα σε ένα μαγαζί πρέπει να λειτουργούν όλες σου οι αισθήσεις. Η βιτρίνα, τα χρώματα, ακόμη και η μυρωδιά. Πρέπει να βγαίνεις με χαμόγελο».

Εκτός από την ποιότητα στην πρώτη ύλη, μυστικό της επιτυχίας αποτελεί και η συμπεριφορά του προσωπικού.«Όλα τα παιδιά έχουν περάσει εκπαίδευση από εμάς ακόμη και για τον τρόπο με τον οποίο θα συμπεριφέρονται στους πελάτες μας με γνώμονα το πώς θα θέλαμε εμείς οι ίδιοι να μας συμπεριφερθούν σε ένα μαγαζί», μας εξηγούν. Επίσης, οι συνταγές είναι φυσικά εμπνεύσεις του διδύμου Νίκη-Αλεξ.
«Δοκιμάζουμε όλα τα παρασκευάσματα. Δεν βγαίνει τίποτα χωρίς πρώτα να έχει δοκιμαστεί. Ό,τι δεν αρέσει σε εμένα ή τη Νίκη, αποσύρεται. Πρέπει να πουλάμε αυτά που πρέπει να πουλάμε, ακόμη και αν είναι λιγότερο το κέρδος. Αυτό είναι για εμένα το νούμερο ένα μυστικό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλεξ.

Από πού αντλούν έμπνευση;

«Παίρνουμε έμπνευση από κάτι που δοκιμάσαμε έξω, από κάτι που φτιάξαμε στο σπίτι μας ή ακόμη και από κάτι που θέλουμε να ‘’πειράξουμε’’. Όλα γίνονται με δοκιμές και φαντασία. Βγαίνουμε και τρώμε πολύ συχνά και όταν κάτι μας αρέσει πολύ σε ένα εστιατόριο, σκεφτόμαστε πώς θα το κάναμε έτσι ώστε να μπορεί ο άλλος να το φτιάξει σπίτι του. Μαζί με τη δική μας πινελιά, κάπως έτσι φτιάχνουμε τις συνταγές μας» λέει η Νίκη.
Στο χώρο του Casa di Carne θα βρεις πάντα αν όχι και τους δύο, είτε τον Άλεξ, είτε τη Νίκη, που πιάνουν πόστο και οι ίδιοι καθημερινά για να σε εξυπηρετήσουν με χαμόγελο, συμβουλεύοντάς σε για το τί να πάρεις ή να σου φτιάξουν την custom παραγγελία σου για να απολαύσεις το κρέας σου όπως ακριβώς το θέλεις. Μην ξεχάσεις να αγοράσεις τα «μπιφτέκια της γιαγιάς», συνταγή της γιαγιάς της Νίκης. «Είναι ένα εκπληκτικό μπιφτέκι που φέρνει στο νου μου αναμνήσεις από Κυριακάτικα τραπέζια στο σπίτι της γιαγιάς μου», μας λέει η ίδια και σίγουρα, η γεύση του φέρνει σε όλους παρόμοιες αναμνήσεις.

CASA DI CARNE
Δ. Γούναρη 78, Γλυφάδα
21 0960 0442
Facebook
Instagram

Πηγή: nou-pou.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ