ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Τι περιλαμβάνει ο προγραμματισμός του 2021 για τον τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:46:00 μ.μ. | | |
Απολογισμός και προγραμματισμός του 2021 για τον τουρισμό σε συνεδρίαση της επιτροπής της Περιφέρειας
Ο προγραμματισμός δράσεων για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2021 αποτέλεσαν το αντικείμενο στη συνεδρίαση της γνωμοδοτικής επιτροπής σε θέματα Τουρισμού, την οποία -παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα- συγκάλεσε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στην Τρίπολη, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου.

Στον απολογισμό για τον φετινό χρόνο επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η πανδημία του κορονοϊού έπληξε σε μεγάλο βαθμό τον τουριστικό τομέα, τόσο στην Περιφέρεια και την χώρα μας, όσο και παγκόσμια.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2020

Ωστόσο ειδικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σημειώθηκε, τον περασμένο Αύγουστο, σημαντική επίδοση ως προς την πληρότητα των καταλυμάτων. Αυτό, όπως διευκρινίστηκε, θα πρέπει να αποδοθεί στον συνδυασμό αφ’ ενός της εύκολης οδικής πρόσβασης και του μικρού -μέχρι εκείνο το χρονικό διάστημα- αριθμού κρουσμάτων και αφ’ ετέρου των οργανωμένων υγειονομικών δομών. Παράλληλα τονίστηκε ότι στην επίτευξη αυτού του σημαντικού στόχου συνέβαλαν ιδιαίτερα οι ενέργειες και δράσεις που είχε ήδη αναπτύξει η περιφερειακή Αρχή, με την δωρεάν διαδικτυακή εκπαίδευση των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου στα υγειονομικά πρωτόκολλα, από κοινού με την οργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips) δημοσιογράφων και την προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε εθνικής εμβέλεια έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Οσον αφορά για τις προωθητικές ενέργειες στο εναπομείναν χρονικό διάστημα του 2020, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προβαίνει ήδη σε επικαιροποίηση των site social media εφαρμογών, την λειτουργία info kiosks μέσα στο φθινόπωρο στο Ναύπλιο και Τρίπολη, ενώ προωθείται η ενεργοποίηση του DMS. Την ίδια στιγμή ολοκληρώνεται η χαρτογράφηση όλων των εμπλεκομένων στον τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ προωθείται η προσβασιμότητα σε αρχαιολογικούς χώρους και η περαιτέρω ανάδειξή τους, η συντήρηση των υφιστάμενων και η κατασκευή νέων υποδομών και του οδικού δικτύου, παράλληλα δε προχωρεί ο σχεδιασμός Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) σε πολλές περιοχές.

ΣΤΟΧΕΥΣΗ 2021

Στη χθεσινή συνεδρίαση, όσον αφορά τον τουριστικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2021, υπήρξε κοινή διαπίστωση για την ανάγκη μετασχηματισμού και διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς και συμφωνήθηκε ότι αποτελεί αναγκαιότητα η σύνδεση του πρωτογενή/αγροτικού τομέα με τον τριτογενή/τουριστικό τομέα.

Γενικότερα, προτάθηκε η ανάπτυξη βιωματικών εμπειριών σε θεματικές μορφές τουρισμού, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών και οι οποίες θα πρέπει να γνωστοποιηθούν από την Περιφέρεια μέσω των νέων ψηφιακών εργαλείων στο διαδίκτυο.

Ακόμα συζητήθηκαν η έμφαση που πρέπει να δοθεί σε εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και τη γαστρονομία μας, όπως επίσης η υιοθέτηση ειδικών δράσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα της Πελοποννήσου, ανάλογα με την συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε μίας, καθώς και η ενίσχυση του κλάδου των αερομεταφορών με διαφημιστικές καμπάνιες.

Σημαντικούς παράγοντες προς την επίτευξη των πιο πάνω στόχων, όπως τονίστηκε, θα αποτελέσουν η έμφαση στην συνεχή εκπαίδευση των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, αλλά και επίτευξη λύσεων σε διαπιστωμένες παθογένειες.

Στη χθεσινή συζήτηση παρευρέθησαν και συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, οι πρόεδροι της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου Σπύρος Καραβουλης, του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κώστας Μαρινάκος και του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Γιάννης Γεωργιδακης, η διευθύντρια του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Κανέλλα Καράμπελα, άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς επίσης και ιδιώτες από τον τομέα του τουρισμού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ