ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

24ωρη πανελλαδική απεργία των Νοσοκομειακών Γιατρών - Στα όριά τους τα νοσοκομεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:36:00 π.μ. | | | |
24ωρη πανελλαδική απεργία των Νοσοκομειακών Γιατρών -  Στα όριά τους τα νοσοκομεία
Για «τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές» κάνουν λόγο οι γιατροί στα νοσοκομεία, οι οποίοι ενώνουν τις φωνές, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει την εξάπλωσή της στη χώρα.

Στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που ανακοίνωσε για σήμερα Πέμπτη, η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) και της συγκέντρωσης στις 12 το μεσημέρι μπροστά στο Υπουργείο Υγείας, οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι «με "φιέστες", επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ψέματα δεν θωρακίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας».

Μεταξύ άλλων, η ΟΕΝΓΕ κατηγορεί την κυβέρνηση για «μέτρα ακορντεόν» που δεν αντιμετωπίζουν τις ανάγκες «που συνεχώς αυξάνονται», ενώ αποδομεί όσα ισχυρίζεται το Μαξίμου για αύξηση των κλινών ΜΕΘ:

«"Ο διπλασιασμός των κρεβατιών ΜΕΘ" για τον οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση αποδεικνύεται "φύκια για μεταξωτές κορδέλες". Απόδειξη: αντί για αύξηση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ έχουμε μείωση σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας», υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ (ακολουθεί παρακάτω).

Καταλήγοντας, οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία της υγείας των πολιτών και για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Πλησιάζουν στα όριά τους τα νοσοκομεία


Η κινητοποίηση των γιατρών έρχεται τη στιγμή που αυξάνεται η ανησυχία για έλλειψη κλινών ΜΕΘ λόγω των πολλών καθημερινών κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Σήμερα, η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου ανακοίνωσε –εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ)– ότι μόλις το 30% των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι ελεύθερες προς διάθεση, ενώ από τις κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 είναι ελεύθερες το 40% από αυτές.

Πάντως, σύμφωνα με την ΕΡΤ η πληρότητα στην Αττική για τις κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 βρίσκεται κοντά στο 100% για όλα τα ιδρύματα που νοσηλεύουν περιστατικά κορονοϊού. Τα νοσοκομεία Σωτηρία και Ευαγγελισμός που είναι τα βασικά ιδρύματα αναφοράς έχουν πληρότητα 100%, ενώ και στις υπόλοιπες κλινικές η πληρότητα βρίσκεται ανάμεσα στο 95%-100%.

Επίσης, το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας ανακοίνωσε ότι σταματά τη νοσηλεία περιστατικών Covid-19, με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό κείμενο στο οποίο αποτυπώνονται οι παλινωδίες και η επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στην πανδημία και το πώς άφησε να χαθεί πολύτιμος χρόνος αντί να θωρακίζει το ΕΣΥ.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κάλεσε εσπευσμένα για αύριο, στις 3 μετά το μεσημέρι, τους τομεάρχες Υγείας όλων των κομμάτων της Βουλής, προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας και κυρίως με τις κλίνες ΜΕΘ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ