ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Δήμο Σαρωνικού - 71 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα χθες (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:32:00 π.μ. |
Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Δήμο Σαρωνικού - 71 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα χθες (βίντεο)
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στον δήμο Σαρωνικού, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (09/09), σύμφωνα με την Πυροσβεστική, με τους κατοίκους να μετρούν «πληγές». Κάηκαν σπίτια στην ευρύτερη περιοχή.


Υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία που αντιμετωπίζονται, όμως, άμεσα από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή και οι οποίες έδωσαν μια πολύ δύσκολη μάχη όλη τη νύχτα κόντρα στις φλόγες, αλλά και τους δυνατούς ανέμους.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς ενεργοποιήθηκε δύο φορές ο αριθμός εκτάκτου ανάγκης 112. Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 185 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ δεν χρειάζεται πλέον να συνδράμουν εναέρια μέσα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποκαταστάθηκε πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου και στις οδούς Λαυρίου, Αγίας Ειρήνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Βαρθακογιάννης ανέφερε ότι όλες οι πυρκαγιές βρίσκονται σε ύφεση και ότι είναι σε γενική επιφυλακή όλο το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο συνολικός αριθμός των δασικών πυρκαγιών το τελευταίο 24ωρο είναι 71 και σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την Επικράτεια.

Δήμαρχος Σαρωνικού: Υπήρχε μια κόλαση εδώ την Τετάρτη

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις καταστροφές στην περιοχή από τη φωτιά.

Όπως σημείωσε ο κ. Φιλίππου η καταστροφή είναι μεγάλη και ξεκινά από την Φέριζα, όπου ξέσπασε το πύρινο μέτωπο και φτάνει έως την Ανάβυσσο. «Δεν έχουμε ακριβή αριθμό που έχουν καταστραφεί μέχρι τώρα. Έχουν καταστραφεί και ποιμνιοστάσια, ευτυχώς είχαν προλάβει να πάρουν τα ζώα τους οι άνθρωποι» πρόσθεσε.

Η έκταση που κάηκε ήταν αγροτολιβαδική, ενώ όπως σημείωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους κατοίκους ήταν ο πυκνός καπνός από τη φωτιά. «Υπήρχε ένας πανικός χθες εδώ, γιατί υπήρχε μια κόλαση εδώ πέρα. Ή ήταν έντονος ο άνεμος που έπνεε χθες» συμπλήρωσε ο κ. Φιλίππου, τονίζοντας ότι αναζωπυρώσεις στην περιοχή υπάρχουν ακόμα.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε και ένας από τους κατοίκους της περιοχής, του οποίου το σπίτι κάηκε τα ξημερώματα, από τις αναζωπυρώσεις. «Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κάηκε το σπίτι» σημείωσε.
Πυροσβεστική: Εκδηλώθηκαν 71 μέτωπα πυρκαγιών σε μία ημέρα

Δεκάδες πυρκαγιές και, συγκεκριμένα, 71 ξέσπασαν την Τετάρτη (09/09) σε όλη τη χώρα και έτσι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή ύστερα από σχετική απόφαση του Αρχηγού του Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη. 

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Βαθρακογιάννης, δήλωσε στο OPEN την Πέμπτη (10/09): «Το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισε, χθες, 71 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Οι σημαντικότερες ήταν στη Νέα Μάκρη τις πρωινές ώρες, στη συνέχεια, το μεσημέρι, στη Σαρωνίδα, αλλά και στην Αμαλιάδα. Όλες, αυτή τη στιγμή, είναι σε ύφεση χωρίς να έχουν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι δυνάμεις παραμένουν για ασφάλεια στις περιμέτρους των πυρκαγιών».

Ο ίδιος συνέστησε μεγάλη προσοχή και κατά τη σημερινή ημέρα, λέγοντας πως υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει για την Αττική (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων), την Αργολίδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Ικαρία, την Κορινθία, τη Λακωνία, τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Φθιώτιδα και τη Χίο.Στη συνέχεια, ο Βαθρακογιάννης τόνισε το εξής: «Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που πιθανόν να προκύψουν, αλλά και λόγω των εξελισσόμενων δασικών πυρκαγιών μεγάλης κλίμακας που είχαμε, χθες, με εντολή του Αρχηγού του Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, όλο το πυροσβεστικό προσωπικό έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε πως διερευνώνται τα αίτια των πυρκαγιών και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εμπρησμού και, μάλιστα, είπε πως όσον αφορά εκείνη στη Νοτιοανατολική Αττική, ύστερα από σχετική απόφαση του Αρχηγού του Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, εστάλη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ