ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Υπουργείο Παιδείας: Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στο σχολείο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:31:00 μ.μ. |
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στο σχολείο
Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα δύο εγκυκλίους για το πρώτο «κουδούνι». Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, το υπ. Παιδείας επισημαίνει ότι οι μαθητές θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 08:15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στα σχολεία θα περιλαμβάνει:


• Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ

• Εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί (117512/ΓΔ4/08-09-2020)

• Διανομή μάσκας ανά μαθητή

• Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας

• Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας

• Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς

Τι θα ισχύσει για τα νηπιαγωγεία

Η ίδια ώρα προσέλευσης (08:15) ορίστηκε και για τα νηπιαγωγεία. Σύμφωνα με το υπ. Παιδείας, οι μαθητές θα παραμείνουν στη μονάδα μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου που θα περιλαμβάνει:

• Συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ

• Επεξήγηση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί (Φ.7/117703/Δ1/9-9-2020)

• Διανομή μάσκας ανά μαθητή

• Ιδιαίτερη έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας

Eνημερωτική καμπάνια του Yπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ασφαλή έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς

Η καμπάνια ενημέρωσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με στόχο την ομαλή έναρξη λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών και την τήρηση όλων των ενδεδειγμένων, από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, μέτρων προστασίας, έναντι του COVID-19, ενισχύεται με μία νέα ιστοσελίδα -mathainoumeasfaleis.gov.gr- και νέο τηλεοπτικό spot.

- Στην ιστοσελίδα mathainoumeasfaleis.gov.gr περιλαμβάνονται οδηγίες για εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές, απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, σχετικοί σύνδεσμοι, υπουργικές αποφάσεις, οδηγίες του ΕΟΔΥ αλλά και άλλες ενέργειες και δράσεις του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού.

- Η νέα τηλεοπτική καμπάνια (https://www.youtube.com/watch?v=uaerSF0Eit4) ξεκινά από σήμερα να προβάλλεται στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, προκειμένου να υπογραμμίσει τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, ιδιαίτερα δε την ενδεδειγμένη χρήση μάσκας, αλλά και να αποκρούσει ανυπόστατες θεωρίες που παρακινούν στην παράβαση των κανόνων προφύλαξης από το νέο κορωνοϊό.

Η ταυτόχρονη διαφύλαξη της ατομικής και δημόσιας υγείας καθώς και η συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτελούν προτεραιότητα. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας και σύμφωνα με τις οδηγίες της ειδικής ομάδας των επιστημόνων, ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες, ώστε με την προσπάθεια, την επιμονή και την προσαρμοστικότητα όλων μας, να «Μαθαίνουμε Ασφαλείς».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ