Αργολικές Ειδήσεις
ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
ΧΡΩΜΑΤΑ
VRISKO VRISKO VRISKO VRISKO
AUTOVISION
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

Σελίδες

  • Αρχική Σελίδα
  • ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
  • ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ
  • LIVE TV
  • ΑΡΧΕΙΟ
  • KΑΙΡΟΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ετικέτες

  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ
  • ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ
  • ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
  • ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
  • ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
  • ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ
  • ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ
  • ΝΑΥΠΛΙΟ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

NEKTAR

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

«Ψαλιδισμένο" το δώρο Χριστουγέννων για χιλιάδες εργαζομένους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:50:00 π.μ. | ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Κατηγορίες: ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
«Ψαλιδισμένο" το δώρο Χριστουγέννων για χιλιάδες εργαζομένους
Σημαντικά μειωμένο θα είναι το δώρο Χριστουγέννων για χιλιάδες εργαζόμενους καθώς θα καταβληθει μεν ολόκληρο με αναλογία κράτους - εργοδότη όμως θα είναι ψαλιδισμενο αφού θα υπολογιστεί με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού που έχει πάρει ο εργαζόμενος.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που παίρνει μισθό 800 ευρώ λόγω ότι έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του δεν θα πάρει δώρο 800 ευρώ. Κι αυτό διότι το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές Μαΐου - Δεκεμβρίου 2020. Έτσι αν ανεστάλη η σύμβαση εργασίας του μέσα σε αυτό το διάστημα και πήρε αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ το μήνα τότε θα υπολογιστεί με βάση αυτό το μισθό το δώρο του.

Ειδικότερα σύμφωνα με την σχετική διάταξη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων ολόκληρο με αναλογία εργοδότη και κράτους αλλά το ποσό θα προκύπτει με βάση τις αποδοχές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Σύμφωνα με την σχετική διάταξη ο μισθός που θα υπολογιστεί κατά την διάρκεια της αναστολής της σύμβασης εργασίας θα είναι το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που πήρε ο εργαζόμενος. Δηλαδή ο εργοδότης θα καταβάλει την αναλογία του μισθού που κατέβαλε και το κράτος την αναλογία της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που πήρε ο εργαζόμενος.

Ωστόσο για τους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ή που θα ενταχθούν, αφού θα ισχύσει μέχρι τέλος του έτους, τότε πάλι το δώρο Χριστουγέννων θα βγει πάλι αναλογικά το ποσό από τον εργοδότη και το κράτος. Το δώρο θα υπολογιστεί με βάση την μισθοδοσία του εργαζόμενου από την 1η Μαΐου μέχρι 31.12.2020. Αυτό σημαίνει ότι θα υπολογιστεί ο μισθός πριν τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, η αναστολή της σύμβασης εργασίας του εργαζομένου και ο μισθός με την ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για να βγει το τελικό ποσό του δώρου που πάλι θα καταβληθεί από τον εργοδότη ένα μέρος και από το κράτος το υπόλοιπο μέρος. Ο μισθός που θα υπολογιστεί κατά την διάρκεια της αναστολής της σύμβασης εργασίας θα είναι το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534 ευρώ. Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Μαίου μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται ως εξης: Οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέραμε δηλαδή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους. δικαιούνται:

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ίσο με ένα (1) μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Όσοι όμως από τους παραπάνω μισθωτούς τους που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό διάστημα που αναφέραμε είτε γιατί αποχώρησαν οικειοθελώς από την εργασία τους, είτε γιατί απολύθηκαν δικαιούνται να λάβουν τμήμα δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης. Σ αυτή τη περίπτωση το δώρο Χριστουγέννων θα το υπολογίσουν ως εξής: 2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2ημερομίσθια ανάλογα με το πώς αμείβονται για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.

Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19ημέρων δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου.

Για τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ισχύει ότι καταβάλλεται από το κράτος αναλογία του επιδόματος Χριστουγέννων έτους 2020, υπολογιζόμενα επί της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας, που ανέρχεται στο 60% των μειωμένων αποδοχών των εργαζομένων.

Πηγή: dikaiologitika.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ

Σχετικά Άρθρα

ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Φόρτωση σχετικών άρθρων...
Print Friendly and PDF
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis! Κοινοποίηση στο X Μοιραστείτε το στο Facebook
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Αναζήτηση στις Αργολικές Ειδήσεις

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΔΕΙΣ
AGROTRUST
ΤΖΑΚΙΑ

Διαβάζουν τώρα:

Διαχρονικά μας έχουν επισκεφθεί:

Θέματα αυτής της εβδομάδας

  • AE
    Ταβέρνα σε παραθαλάσσιο χωρίο του Ναυπλίου "έφαγε" πρόστιμο για τρεις παραβάσεις
  • AE
    Χρηματικό πρόστιμο σε ταβέρνα σε χωριό του Ναυπλίου
  • AE
    Τροχαίο στην επαρχιακή οδό Ναυπλίου Λυγουριού με σφοδρή σύγκρουση δυο αυτοκινήτων - Τρείς τραυματίες (βίντεο)
  • AE
    Εγκαινιάστηκε παρουσία Χρυσοχοΐδη το νέο Τμήμα Επιχειρησιακών Δράσεων Αργολίδας στη Νέα Κίο (βίντεο)
  • AE
    Πένθος στο Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Αργολίδας για την απώλεια του Ιεροψάλτου Παναγιώτη Καζά
  • AE
    Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος: Η Νέα Κίος κάνει ένα σταθερό βήμα μπροστά
  • AE
    Ανδριανός και Χρυσοχοΐδης στα εγκαίνια του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων στη Νέα Κίο
  • AE
    Συνελήφθησαν 3 «εισπράκτορες» εγκληματικής οργάνωσης για απάτες και κλοπές με το πρόσχημα «υπαλλήλου του ΔΕΔΔΗΕ»
  • AE
    Ναύπλιο: Αντιφασιστική συγκέντρωση για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ΑΡΓΟΣ

Διαβάστηκαν περισσότερο

  • AE
    Ταβέρνα σε παραθαλάσσιο χωρίο του Ναυπλίου "έφαγε" πρόστιμο για τρεις παραβάσεις
  • AE
    Χρηματικό πρόστιμο σε ταβέρνα σε χωριό του Ναυπλίου
  • AE
    Τροχαίο στην επαρχιακή οδό Ναυπλίου Λυγουριού με σφοδρή σύγκρουση δυο αυτοκινήτων - Τρείς τραυματίες (βίντεο)
  • AE
    Εγκαινιάστηκε παρουσία Χρυσοχοΐδη το νέο Τμήμα Επιχειρησιακών Δράσεων Αργολίδας στη Νέα Κίο (βίντεο)
  • AE
    Πένθος στο Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Αργολίδας για την απώλεια του Ιεροψάλτου Παναγιώτη Καζά
ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ
ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΙΚΟΝΑΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ