ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Τ. Χειβιδόπουλος: Περί αγαλμάτων και χρηστής διοίκησης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:00:00 π.μ. | |
Δεν θα ασχοληθώ με το εικαστικό αποτέλεσμα της τοποθέτησης των αγαλμάτων στους πεζοδρόμους και την λιμνούλα.

Όπως το βλέπει κανείς.

Έτσι και αλλιώς, η αισθητική κακοποίηση της πόλης συντελείται με ελάχιστες διαμαρτυρίες συνεχώς τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ούτε θα ασχοληθώ με την αναγκαιότητα της δαπάνης 41.000€ για γλυπτά, όταν υπάρχουν ευκολότεροι και σίγουρα φθηνότεροι τρόποι να πετύχεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα, όπως η φύτευση πρασίνου, που δυστυχώς απουσιάζει ή είναι ελάχιστη στις περίφημες αναπλάσεις του Δημάρχου.

Θα πω μόνο ότι μια δαπάνη 41.000€ με απευθείας ανάθεση, διαχωρίζοντας την προμήθεια σε «παγκάκια με γλυπτά» και «γλυπτά δελφίνια», μόνο χρηστή διοίκηση δεν χαρακτηρίζει, αφού είναι μια προφανής κατάτμηση της ίδιας προμήθειας και θα πρέπει να γίνεται με τον τρόπο και τους χρόνους που ο νόμος ορίζει.

Επειδή λοιπόν:

· Ο διαχωρισμός της δαπάνης συνιστά προφανή κατάτμηση (παρά την δημιουργία διαφορετικών ΚΑΔ).

· Η απευθείας ανάθεση στον προμηθευτή φέρει ημερομηνία 25/09/2020, ενώ η τοποθέτησή τους και άρα και η παραλαβή τους έγινε στις 21, 23 & 24/09/2020 (υπάρχει άφθονο φωτογραφικό υλικό γι’ αυτό σε όλα τα τοπικά sites και στους προσωπικούς λογαριασμούς Facebook του δημάρχου και συνεργατών του), την ίδια ακριβώς ημέρα που έγινε η Ανάληψη της Δαπάνης, η Πρόσκληση και η Προσφορά του αναδόχου.

Θα ζητήσω λοιπόν από τον Επίτροπο τον έλεγχο της δαπάνης αυτής, γιατί ο Δήμος θα πρέπει να διαχειρίζεται τα χρήματα των δημοτών με βάση την αρχή της χρηστής διοίκησης.

Η Απόφαση Ανάθεσης με ημερομηνία 25/09/2020 και το φωτογραφικό υλικό από την τοποθέτηση των γλυπτών 21, 23 & 24/09/2020 παρακάτω (συνημμένα). 


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ