ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Εγκαινιάσθηκε στο Κρανίδι Αργολίδας το Ειδικό Σχολείο από την Υφυπουργό Παιδείας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:17:00 π.μ. | | | | |
Εγκαινιάσθηκε στο Κρανίδι Αργολίδας το Ειδικό Σχολείο από την Υφυπουργό Παιδείας
Παρουσία της υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, έγιναν στο Κρανίδι τα εγκαίνια του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστήριου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.Εγκαίνια του Ειδικού Σχολείου από την Υφυπουργό Παιδείας στο Κρανίδι Αργολίδας
Η νέα σχολική μονάδα θα φιλοξενήσει κατ αρχήν δέκα παιδιά από την επαρχία Ερμιονίδας- σε δυο τμήματα -και έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη συγκεκριμένη περιοχή.
Στη σημασία της ειδικής αγωγής αναφέρθηκε στην ομιλία της η κ. Ζαχαράκη ενώ ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, μίλησε για τις συνεχείς προσπάθειες της δημοτικής αρχής αλλά και για την ανταπόκριση και ευαισθησία του Υπουργείου Παιδείας.
Η νέα μονάδα στεγάζεται σε χώρο του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου και οι επισκευές έγιναν με χορηγία της Λίτας Λιβανού, την οποία ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά της.
Χαιρετισμό ακόμη απηύθυναν ο βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ., Γιάννης Ανδριανός και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαλτέζος.
Η Υφυπουργός Παιδείας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και το δημαρχείο Ερμιονίδας όπου ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για εκπαιδευτικά και άλλα θέματα της περιοχής.
Ακολουθεί ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου- Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης


Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ τέλεσε το απόγευμα της 25ης Σεπτεμβρίου 2020 τον αγιασμό των εγκαινίων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ερμιονίδας - Κρανιδίου.
Στα εγκαίνια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης παρέστη η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη. Στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. θα φοιτήσουν οι απόφοιτοι του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της περιοχής.
Ήδη έχουν γραφτεί 9 μαθητές από Ερμιονίδα και Σπέτσες οι οποίοι θα μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εκπαίδευσή τους η οποία θα διαρκέσει 6 χρόνια.
Κατά σειράν ομίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ.κ. Εφραίμ, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, η υφυπουργός κ. Σοφία Ζαχαράκη, η κ. Λίτα Λιβανού, ο βουλευτής κ. Ιωάννης Ανδριανός, ο αντιπεριφεριάρχης κ. Ιωάννης Μαλτέζος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ.Δημήτριος Οικονομόπουλος, και μαθητές του Λυκείου Κρανιδίου που καλωσόρισαν τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ.
Στο τέλος γονείς και μαθητές του Σχολείου πρόσφεραν τα δώρα τους στην υφυπουργό και στην μεγάλη ευεργέτιδα κ. Λιβανού.
Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας, η ξενάγηση στους χώρους του Σχολείου που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Λυκείου Κρανιδίου και δεξίωσις.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΥΔΡΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ