ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Αιτήματα από τον Σύλλογο Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού - ΠΦΥ Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:43:00 π.μ. | |
Αιτήματα από τον Σύλλογο Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού - ΠΦΥ Πελοποννήσου
Πριν στεγνώσει το μελάνι της προηγούμενης ανακοίνωσης μας με την οποία καταγγείλαμε την πλήρη αποδιάρθρωση των Κέντρων Υγείας αστικού τύπου (τα πρώην ΠΕΔΥ/ΙΚΑ των μεγάλων πόλεων) στην περιφέρεια Πελοποννήσου, με την μέθοδο των μετακινήσεων γιατρών, η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ξαναχτύπησε! 

Τρείς Παθολόγοι (το σύνολο σχεδόν των Παθολόγων των ΚΥ Κορίνθου και Κιάτου) «καλούνται» για την κάλυψη εφημεριών στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κορίνθου για το προσεχές τρίμηνο. Είναι καιρός να ξεκαθαρίσουμε σαν Σύλλογος κάποια πράγματα, αν και δεν νομίζουμε ότι είναι «δυσνόητα».

 1. Δεν αρνηθήκαμε ποτέ σαν Σύλλογος την συμμόρφωση με το νομικό πλαίσιο που διέπει τις μετακινήσεις των γιατρών του ΕΣΥ, τουλάχιστον όσο παραμένει σε ισχύ. Η 6η ΥΠΕ είναι αυτή που το παραβιάζει: 

α) Μην αναζητώντας καν, την ενδεχόμενη συναίνεση των γιατρών. 

β) Μη σεβόμενη τις πρόνοιες χρονικών περιορισμών των μετακινήσεων, που ο νόμος της επιβάλλει. 

γ) Καταπατώντας συχνά τα υπηρεσιακά δικαιώματα που απορρέουν από το βαθμό μας. 

δ) Πιέζοντας τους γιατρούς εμμέσως σε υπερεφημέρευση κλπ. Σημαντική εδώ είναι και η ευθύνη των Διοικήσεων των εκάστοτε Νοσοκομείων. 

2. Πρέπει να γίνει κατανοητό από τους ασθενείς μας κυρίως. Κάθε εφημερία γιατρού συνεπάγεται μία επιπλέον ημέρα απουσίας του από το ΚΥ , αναβολή των ραντεβού του και τελικά εξακοντισμό του χρόνου επαναπρογραμματισμού στο δίμηνο ή στο άπειρο! Με απλά λόγια οι πολίτες εξαναγκάζονται λόγω των μετακινήσεων γιατρών να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα , πληρώνοντας από την τσέπη τους την Ιατρική περίθαλψη που δικαιούνται και που έχουν ήδη πληρώσει με την φορολογία τους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές. 

3. Η διάλυση αυτή της ΠΦΥ στην οποία αναφερόμαστε επιχειρείται να αιτιολογηθεί κοινωνικά ότι δήθεν γίνεται «προς χάριν» των Νοσοκομείων τα οποία είναι πιο «απαραίτητα»! Αυτή όμως είναι μια ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΠΦΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ εντελώς αντιεπιστημονική άποψη κι ένα μεγάλο ψέμα που «πλασάρεται» για λόγους επικοινωνιακούς και μόνο. Ο λόγος είναι ότι δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο χωρίς το «φίλτρο» της ΠΦΥ, που θα αποτρέψει την προσέλευση των ελαφρύτερων περιστατικών, είναι Νοσοκομείο καταδικασμένο στην κατάρρευση! Είναι Νοσοκομείο που δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο του, που μοιραία επιβαρύνει και την Τριτοβάθμια πια Περίθαλψη! 

4. Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, και το Υπουργείο, προσπαθούν να σπρώξουν «κάτω από το χαλί» το πρόβλημα της δραματικής υποστελέχωσης των Νοσοκομείων. Με τις συνεχείς μετακινήσεις των γιατρών των ΚΥ, διογκώνουν όμως, αντί να «θεραπεύουν» το Υγειονομικό πρόβλημα στην Περιφέρεια μας (και στη χώρα άλλωστε) που προκύπτει με αποκλειστικά δική τους ευθύνη, από την δραματική απομείωση προκηρύξεων, μονίμων θέσεων γιατρών ΕΣΥ και ιδιαίτερα Παθολόγων. 

Εδώ να προσθέσουμε και να καταγγείλουμε ότι την ίδια ώρα που ή εξαΰλωση των ΚΥ συνεχίζεται, συνάδελφοι μας που έχουν δικαιωθεί δικαστικά δεν επαναπροσλαμβάνονται, με διάφορες δικαιολογίες, παρά τις επιτακτικές ανάγκες που θα κάλυπταν και παρά τις χρηματικές ρήτρες που θα κληθεί πιθανότατα το Δημόσιο να καταβάλλει. 

Το κωμικό αν δεν ήταν τραγικό είναι, ότι αυτά ακριβώς τα Κέντρα Υγείας που σήμερα διαλύονται, αύριο δήθεν θα «αξιολογηθούν»! Οι συνάδελφοι και οι πολίτες μπορούν εύκολα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. 

- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΩΝ ΚΥ! - ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥ της 6ης ΥΠΕ! 

Ναύπλιο 14/9/2020 

          Ο Πρόεδρος               Ο Γ. Γραμματέας 
Κωστάκης Προκόπης         Λαφαζάνος Γεώργιος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ