ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Επιστρέφουν οι έντονες βροχές το Σάββατο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:22:00 π.μ. | |
Επιστρέφουν οι έντονες βροχές το Σάββατο
Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για νέες έντονες βροχές ,κυρίως στα δυτικά, τις επόμενες ημέρες.


Η χώρα μας τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί στην πορεία ενός πολύ επικίνδυνου βαρομετρικού χαμηλού το οποίο καθώς θα κινηθεί από την κεντρική Ευρώπη ανατολικά νοτιοανατολικά θα βαθύνει και θα οργανωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να δώσει πολύ μεγάλο όγκο νερού σε αρκετές περιοχές της χώρας μας. 

Στον πρώτο επισυναπτόμενο χάρτη αποτυπώνεται αυτή η οργανωμένη και εκτεταμένη ατμοσφαιρική διαταραχή η οποία θα σαρώσει μεγάλο μέρος της γηραιάς ηπείρου φέρνοντας το καιρικό στα πρώτα θέματα της επικαιρότητας.

Έτσι λοιπόν το Σάββατο τμήμα αυτής της διαταραχής θα χτυπήσει τη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα. Αυξημένο κίνδυνο για πλημμύρες εμφανίζουν τα νησιά του Ιονίου πελάγους, η δυτική ηπειρωτική χώρα (Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος) και στην πορεία της διαταραχής αυτής η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανόν το βόρειο βορειοανατολικό Αιγαίο. 

Τα προβλεπόμενα ύψη βροχής αποτυπώνονται στους πέντε επόμενους επισυναπτόμενους χάρτες (μετά τον πρώτο χάρτη με τα βαρομετρικά συστήματα). 

Από εκεί και μετά νέα διαταραχή θα μας απασχολήσει την Δευτέρα της άλλης εβδομάδας βάζοντας στο "κόκκινο" αρκετές περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας αρχικά και στην εξέλιξη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου εξέλιξη που αποτυπώνεται στους τελευταίους τρεις επισυναπτόμενους χάρτες. 

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ
Βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου η ατμόσφαιρα πηγαίνει σε ψυχρότερες καταστάσεις λόγω και της θέσης της Γης σε σχέση με τον ήλιο. Έτσι ψυχρότερος αέρας κινείται ολοένα και πιο συχνά από μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη προς μικρότερα συναντώντας θερμή επιφάνεια που αποκτά και μεγάλα ποσά υγρασίας όταν συναντά θαλάσσιες εκτάσεις. Η χώρα μας περιβάλλεται από θερμή (αυτή την εποχή) θάλασσα συν του ότι οι ηπειρωτικές εκτάσεις γύρω μας είναι αρκετά θερμές μέχρι στιγμής. Άρα οι κακοκαιρίες που δημιουργούνται οργανώνονται αρκετά μέχρι να μας "χτυπήσουν" την πόρτα και γίνονται αρκετά επικίνδυνες στην εξέλιξή τους λόγω και της έντονης τοπογραφίας της χώρας μας.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
Η εμπειρία έχει δείξει ότι προειδοποιήσεις της τελευταίας στιγμής δεν αρκούν για να οργανωθούν πολίτες και κρατική μηχανή. Για τον λόγο αυτό όσο έχουμε χρόνο φροντίζουμε ώστε ο καθένας από την πλευρά του να κάνει ότι χρειάζεται. Ελέγχουμε τις υδρορροές, στερεώνουμε σωστά επικίνδυνα αντικείμενα, ελέγχουμε φρεάτια στο σπίτι μας και την περιοχή μας γενικότερα ενημερώνοντας όταν κρίνουμε σκόπιμο τις αρμόδιες αρχές. Σε κάθε περίπτωση ακολουθούμε τις συστάσεις της πολιτείας μέσω της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας. Το κυριότερο, δεν υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας απέναντι στη Φύση. Άρα δεν κάνουμε τους μεγάλους και τρανούς περνώντας από χειμάρρους ή πλημμυρισμένους δρόμους θέλοντας να πειστούμε ότι είτε εμείς είτε το αυτοκίνητό μας θα τα καταφέρει.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ