ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Οι ειδικότητες για φοίτηση στην Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:58:00 π.μ. | | | |
Οι ειδικότητες για φοίτηση στην Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου στο Άργος
Για την φετινή χρονιά στο Εκπαιδευτήριό μας στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο στο Άργος θα λειτουργήσουν πρωινά και απογευματινά τμήματα για αποφοίτους λυκείου στις παρακάτω ειδικότητες:


Α. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας” (πρωινό & απογευματινό) 50 ΘΈΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΗΣ: O απόφοιτος των της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την οργάνωση και τη λειτουργία μιας επαγγελματικής κουζίνας, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου. Γνωρίζοντας την μαγειρική, στοιχεία ζαχαροπλαστικής καθώς και την εστιατορική τέχνη, εργάζεται στην κουζίνα της επισιτιστικής ή ξενοδοχειακής μονάδας, επιμελείται και οργανώνει τη λειτουργία της, προετοιμάζει, παρασκευάζει και παραθέτει τα εδέσματα για μικρές και μεγάλες ομάδες ατόμων σύμφωνα με τις καθορισμένες προδιαγραφές ποιότητας της επισιτιστικής μονάδας και τα προβλεπόμενα επίπεδα υγιεινής.

Β. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας” ( πρωινό & απογευματινό) 50 ΘΕΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΗΣ: Η ειδικότητα αποσκοπεί στη δημιουργία άριστα καταρτισμένων στελεχών που θα δραστηριοποιηθούν στο τομέα των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης. Ο τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας είναι ένας ειδικευμένος εργαζόμενος, ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα: - Υποδοχή των πελατών στο Ξενοδοχείο και εκτέλεση των σχετικών εργασιών στην Υποδοχή και στα επιμέρους τμήματα. - Εργασίες στους ορόφους και τα δωμάτια του Ξενοδοχείου. - Προμήθεια και διαχείριση του αποθέματος εμπορευμάτων αναλωσίμων και μη υλικού. - Πώληση και σερβίρισμα εδεσμάτων και κρασιών στον Επισιτισμό. - Παρασκευή και σερβίρισμα κοκτέιλ και αλκοολούχων ή μη ποτών στο Μπαρ.

Γ. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό” (απογευματινό ) 25 θέσεις με κατεύθυνση στην λειτουργία του Τουριστικού Πρακτορείου και στην διοργάνωση Συνεδρίων.

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΗΣ: Η ειδικότητα «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού» αποσκοπεί στη δημιουργία άριστα καταρτισμένων στελεχών που θα δραστηριοποιηθούν στο τομέα των ξενοδοχειακών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών. Το Στέλεχος Διοίκησης Ξενοδοχειακών & Ταξιδιωτικών Επιχειρήσεων είναι ο εργαζόμενος που κατέχει τις απαραίτητες οριζόντιες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες ώστε να εργάζεται υποστηρικτικά στο διοικητικό τομέα του συνόλου της τουριστικής επιχείρησης - πρακτορείου που εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές στον προγραμματισμό, οργάνωση, διεύθυνση και έλεγχο.

Ειδικότερα, το Στέλεχος Διοίκησης στον τομέα Τουρισμού υποστηρίζει:
• τη διοίκηση στην επίτευξη των στόχων της τουριστικής επιχείρησης – τουριστικού πρακτορείου
• την εφαρμογή επιστημονικών και διοικητικών μεθόδων και πρακτικών στην παραγωγή, διανομή και προώθηση τουριστικών προϊόντων
• τον οικονομικό προγραμματισμό και την οικονομική δραστηριότητα της τουριστικής επιχείρησης- πρακτορείου
• τη διοίκηση των ανθρωπίνων πόρων της τουριστικής επιχείρησης- πρακτορείου . Είναι γνώστης των σύγχρονων εφαρμογών Η/Υ στον τουρισμό και τις ταξιδιωτικές μεταφορές γενικότερα γενικά.

Για πληροφορίες επίσης μπορούν να αντλούν οι ενδιαφερόμενοι και στα τηλ της σχολής 27510 20115 & 20127.

Η περίοδος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των υποψηφίων αποφοίτων λυκείου , για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021 έχει οριστεί από 31/08/2020 έως 11/09/2020 στην ιστοσελίδα του υπουργείου τουρισμού www.mintour.edu.g
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ