ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

10 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Στους 458 οι προσβληθέντες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:15:00 μ.μ. | | |
Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού, καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 458.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνονται τα εξής:

“Ανακοινώνονται δέκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οκτώ περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Κορινθίας εκ των οποίων έξι είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ένα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Αργολίδας και ένα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Λακωνίας. Δύο εκ των περιστατικών νοσηλεύονται.

Σημειώνεται εκ νέου ότι έως σήμερα στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα έχουν γίνει 1.700 τεστ και στην περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας (περιοχή Νεάπολης Βοιών) 425 (375 σε εργάτες γης και 50 στον τοπικό πληθυσμό), τα οποία και βρέθηκαν αρνητικά. Συνεχίζονται οι δράσεις επιτήρησης από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τοπικές μονάδες Υγείας του ΕΣΥ και της δομής επιτήρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε τετρακόσιους πενήντα οκτώ (458) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: εξήντα δύο (62) + δύο (2) εισαγόμενα: (64) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο διακόσια είκοσι έξι (226)
δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Αρκαδίας: δεκαέξι (16) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δεκαεπτά (17)
δύο ενέχονται ως αρνητικά, περιλαμβάνονται όμως στη λίστα του ΕΟΔΥ
δύο ελέγχονται σε άλλη Περιφέρεια και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα

ΠΕ Κορινθίας: εκατόν πέντε (105) + τρία (3) εισαγόμενα: σύνολο εκατόν οκτώ (108)

ΠΕ Λακωνίας: δέκα (10) + ένα (1) εισαγόμενο + τριάντα πέντε (35) σε εργάτες γης: σύνολο σαράντα έξι (46)
τρία ενέχονται ως αρνητικά, περιλαμβάνονται όμως στη λίστα του ΕΟΔΥ
δεν προσμετρούνται τέσσερα (4) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Μεσσηνίας: πενήντα ένα (51) + δέκα (10) εισαγόμενα: σύνολο εξήντα ένα (61)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι διακόσιοι εβδομήντα εννέα άνδρες (279) και εκατόν εβδομήντα εννέα γυναίκες (179).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων τριάντα τέσσερα (34) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε σαράντα πέντε (45). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 7/10/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ