ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

26 χρόνια μετά το φρικιαστικό ατύχημα στο Τολό, ο Βασίλης Δοσούλας γράφει βιβλίο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:06:00 μ.μ. | |
26 χρόνια μετά το φρικιαστικό του ατύχημα στο Τολό, ο Bασίλης Δοσούλας γράφει βιβλίο
Ήταν Αύγουστος του 1994, όταν ο Βασίλης Δοσούλας, σε ηλικία 10 ετών, ακρωτηριάστηκε στα δύο πόδια του, στο ανατριχιαστικό ατύχημα που είχε στο Τολό Αργολίδας και συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο μικρός Βασίλης Δοσούλας είχε πάει για ψάρεμα με τον πατέρα και τον θείο του. Ενώ ψάρευαν με βάρκα ανοιχτά στο Τολό ένα ιπτάμενο δελφίνι κινήθηκε κατά πάνω τους και οι έλικες του υδροπτέρυγου ακρωτηρίασαν τα δύο πόδια και το δεξί χέρι του 10χρονου τότε Βασίλη, το οποίο οι γιατροί κατάφεραν να “συγκολλήσουν” στο ΚΑΤ, λίγες ώρες μετά.

Σήμερα, 26 χρόνια μετά, ετοιμάζει το πρώτο του βιβλίο, γράφοντας όσα βίωσε στο ατύχημα, αξιοποιώντας και τα ημερολόγια του πατέρα του.

“Έχω ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες να καταγράφω ό,τι θυμάμαι από εκείνη την ημέρα που άλλαξε τη ζωή μου. Έχω και τα ημερολόγια του πατέρα μου, από όπου θα πάρω πολλά στοιχεία”, ανέφερε στο ένθετο “Secret” της εφημερίδας “Παραπολιτικά”.

Ο ίδιος εξηγεί πώς αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτό το εγχείρημα: “Πιστεύω ότι με αυτό το βιβλίο ίσως μπορέσω να βοηθήσω κάποιον κόσμο που μπορεί να έχει περάσει κάτι αντίστοιχο, καθώς έχουμε πάρα πολλούς ακρωτηριασμούς. Καταλαβαίνω ότι πολλοί ίσως διστάζουν να με πάρουν τηλέφωνο ή δεν έχουν τη δυνατότητα, οπότε μέσω του βιβλίου θα μάθουν τα πάντα για μένα και όσα πέρασα όλα αυτά τα χρόνια”.

Παράλληλα, ο Βασίλης Δοσούλας ασχολείται με την ένδυση, βοηθώντας την αδελφή του, Μαργαρίτα, που είναι σχεδιάστρια ρούχων, ενώ ο ίδιος φτιάχνει δερμάτινες τσάντες. Δυστυχώς, όμως, λόγω των εξελίξεων με τον κορονοϊό, έχει παγώσει η παραγωγή. “Δυστυχώς, με τα νέα μέτρα, δεν υπάρχει η δυνατότητα, τουλάχιστον αυτή την περίοδο, να στηθεί μια σωστή επιχείρηση και προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε στις καταστάσεις που βιώνουμε”, δηλώνει.

Όσο για την προσωπική του ζωή, αποκαλύπτει: “Είμαι ελεύθερος. Εννοείται ότι θα ήθελα μελλοντικά να κάνω τη δική μου οικογένεια, αλλά, προς το παρόν, είμαι σε φάση δημιουργική”.

Πηγή: “Secret” (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Τι συνέβη στις 12 Αυγούστου

O Βασίλης, ο πατέρας του και ο θείος του είχαν πάει για ψάρεμα με τη βάρκα στο Τολό. Ήταν η τελευταία μέρα των διακοπών τους. Πάνω που μάζευαν την τελευταία μπετονιά και ετοιμαζόντουσαν να φύγουν, εμφανίστηκε το δελφίνι.

«Άλλαξε δρομολόγιο το ιπτάμενο δελφίνι. Πήγαινε προς τα βράχια, στην ξηρά. Δεν υπήρχε σωτηρία. Πάλι καλά που πέτυχε εμάς (τη βάρκα), γιατί έχουν μηχανισμό που σταματά αυτόματα την ταχύτητα του σκάφους. Δεν είχε μειώσει όμως κόμβους, οπότε αν έπεφτε στα βράχια θα ήταν χειρότερο. Πέρασε ανάμεσα από δύο ψαρόβαρκες και ήρθε σε εμάς. Μετά από εμάς ήταν τα βράχια» περιγράφει ο Βασίλης Δοσούλας.

«Θυμάμαι να έρχεται καταπάνω μας το δελφίνι και τον πατέρα μου να ωρύεται». Τα υπόλοιπα τα έχει διαγράψει η μνήμη του και δεν μπορεί να ανακαλέσει τι συνέβη μετά από αυτό. Μόνο ό,τι του είπαν από περιγραφές.

«Με είχαν βρει να κρατιέμαι με το αριστερό μου χέρι από μία σημαδούρα και με το κεφάλι μέσα στο νερό. Απορώ πως δεν πνίγηκα. Με μαζέψανε, με έβαλαν σε μία ψαρόβαρκα όπου ήταν μέσα ο πατέρας και ο θείος μου, μου έδεσαν τα πόδια και με πήγαν στο Ναύπλιο».

«Η μητέρα μου το είδε και σε όνειρο. Ξύπνησε πολύ αναστατωμένη, είδε ένα πάρα πολύ περίεργο όνειρο και είχε απορία να μάθει πού είμαστε, τι κάνουμε και γιατί έχουμε αργήσει. Έτσι έμαθε τι είχε συμβεί» είπε στην εκπομπή ο Βασίλης Δοσούλας, ο οποίος υπεβλήθη σε σειρά επεμβάσεων.

«Έγιναν πάρα πολύ καλές επεμβάσεις. Έγινε πολύ καλή δουλειά. Στην αρχή έπρεπε να σταθεροποιηθούν τα κόκαλα μέσα στα πόδια και μετά έπρεπε να έρθω απευθείας Αθήνα για να γίνουν συμμαζέματα. Δύτες έπεσαν και βρήκαν το χέρι. Αν ήταν σε ποταμίσιο νερό δε θα είχαν πρόβλημα, θα ήταν πιο αναπτυγμένο. Αλλά το θαλασσινό νερό κάνει ζημιά».

Μετά την Ελλάδα, όπως αναφέρει το Star.gr, ταξίδεψε στην Αμερική για να υποβληθεί σε νέες επεμβάσεις και να τοποθετηθούν προσθετικά μέλη, ενώ μεγαλώνοντας πέρασε στο Πολυτεχνείο στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

Δεν πήρε ποτέ πτυχίο, επειδή κατάλαβε ότι με τα μαθηματικά δεν τα πήγαινε καλά.

Σήμερα έχει από κοινού μία επιχείρηση με την αδερφή του. «Δεν κάνω κάτι φοβερό. Προσπαθώ να βρω πώς θα επιβιώσουμε σε αυτή τη χώρα σαν οικογένεια. Βοηθάω την αδερφή μου με το μαγαζί της με τα ρούχα, εγώ έφτιαχνα δερμάτινες τσάντες, οπότε το έχουμε βάλει σε καλές βάσεις. Αν λύσουμε και κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα θα είμαστε οκ».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ