ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Υπόθεση κατασκοπείας από μέλη Μ.Κ.Ο. στη Λέσβο αποκάλυψε η ΕΥΠ (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:30:00 μ.μ. | | | |
Υπόθεση κατασκοπείας από μέλη Μ.Κ.Ο. στη Λέσβο αποκάλυψε η ΕΥΠ (βίντεο)
Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση μελών ΜΚΟ στη Λέσβο που κατηγορούνται ακόμη και για κατασκοπία, φέρνει στο φως το ΟPEN, καθώς έχει αποκλειστικές πληροφορίες για τα ευρήματα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που χρησιμοποιούσαν κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ του OPEN και της Μίνας Καραμήτρου, βρέθηκαν δύο εγχειρίδια. Το πρώτο, έδινε σαφείς περιγραφές για το τι ακριβώς θα πρέπει να βλέπουν με κιάλια. Συγκεκριμένα, υπήρχαν οδηγίες για το «πώς θα εντοπίζετε το πολεμικό πλοίο» ή «πώς θα εντοπίζετε, νύχτα και με κάμερα πλοίο της Ακτοφυλακής». Επίσης, υπήρχαν περιγραφές τύπου «τι χαρακτηριστικά έχουν τα πλοία και ποια φώτα έχουν αναμμένα». 

Αντίστοιχα, στο δεύτερο εγχειρίδιο, δόθηκε μια παραπάνω πληροφορία στους αστυνομικούς, ότι οι ΜΚΟ είχαν παρατηρητές ανά βάρδια, οι οποίοι κρατούσαν σημειώσεις-ημερολόγιο από τις κινήσεις των ελληνικών Αρχών.

Όπως είπε η Μίνα Καραμήτρου, αστυνομική συντάκτρια του Open, η ΕΥΠ είχε στρατολογήσει μετανάστες που πέρασαν στην Τουρκία, για να ισχυροποιηθούν τα στοιχεία που υπήρχαν για την υπόθεση. 

Συγκεκριμένα, οι δύο στρατολογημένοι από την ΕΥΠ αλλοδαποί μετέβησαν στη Σμύρνη της Τουρκίας και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε βάρκα με παράτυπους μετανάστες και προορισμό τη Λέσβο, αποδεικνύοντας το πώς κινείται το κύκλωμα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ