ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

"Πωλητήρια" του ΤΑΙΠΕΔ σε παραθαλάσσια οικόπεδα στην Ερμιόνη Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:00:00 π.μ. | | |
"Πωλητήρια" του ΤΑΙΠΕΔ σε παραθαλάσσια οικόπεδα στην Ερμιόνη Αργολίδας
Κόντρα στα νέα δεδομένα που έχει προκαλέσει η πανδημική κρίση, "πωλητήρια", μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δημοπρασιών (e-public real estate), βάζει το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές Νοεμβρίου, περιλαμβάνοντας σημαντικές εκτάσεις που ενδείκνυνται για τουριστική αξιοποίηση, κτήρια γραφείων αλλά και κατοικίες. Ποια είναι αυτά;

- Όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, συνολικής επιφάνειας 149,7 στρέμματα. Έχουν χωροθετηθεί στον κόλπο του Παλαιού, και διαθέτουν αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μ., όπως και απεριόριστη θέα στον κόλπο της Καβάλας και στα ανατολικά παράλια της νήσου Θάσου. Το ακίνητο-τα δύο όμορα οικόπεδα- έχει άμεση πρόσβαση από (και προς) την Εγνατία Οδό, την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, ενώ ο παραλιακός δρόμος που συνδέει τη Νέα Ηρακλείτσα με την πόλη της Καβάλας διέρχεται από το δυτικό της όριο. Σε όμορη έκταση υφίσταται και λειτουργεί δημοτικό camping.

- Γειτνιάζοντα παραθαλάσσια οικόπεδα στην Ερμιόνη Αργολίδας συνολικής έκτασης 168,5 στρεμμάτων. Διαθέτουν θέα στην Ύδρα και βρίσκεται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως το Πόρτο Χέλι και οι Σπέτσες. Είναι ακόμη σε μεγάλη εγγύτητα με τα θέρετρα του Porto Hydra και του Hydra Beach (2 χλμ.). Κατά το ΤΑΙΠΕΔ, το ακίνητα είναι κατάλληλο για την ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος υψηλού επιπέδου και παραθεριστικών κατοικιών.

- Ιαματική Πηγή Ξενία Κύθνου. Το συγκρότημα αποτελείται από το ξενοδοχείο Ξενία (με δυναμικότητα 96 κλινών και 46 δωματίων), ένα υδροθεραπευτήριο με 14 μαρμάρινα λουτρά (διατηρητέο), 1 υδρομασάζ και υποστηρικτικές υποδομές. Διαθέτει συνολική δομημένη επιφάνεια 4.685 τ.μ. και θεωρείται η πρώτη τουριστική υποδομή spa στην Ελλάδα.

- Πενταώροφο κτίριο γραφείων στην οδό Ιπποκράτους 88 στην Αθήνα που είναι μερικώς μισθωμένο. Έχουν κατατεθεί διεκδικητικές αγωγές εξώσεων για τους μισθωμένους ορόφους, με την μίσθωση του ισογείου να λήγει το 2021.

- Οροφοδιαμέρισμα τρίτου ορόφου στις οδούς Αιόλου 17 και Ερμού 64 που διαθέτει δομημένη επιφάνεια 320,6 τ.μ.

Το ερώτημα είναι εάν θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές, δεδομένου ότι η πανδημική κρίση έχει περιορίσει το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Πάντως, παρά τις αντίξοες συνθήκες, όπως ανέφεραν κορυφαία στελέχη της αγοράς ακινήτων, σε πρόσφατη διαδικτυακή εκδήλωση, οι επενδυτές εξακολουθούν να αναζητούν ευκαιρίες σε συγκεκριμένους τομείς της κτηματαγοράς.

Ωστόσο, φέτος η αξία των τοποθετήσεων από το εξωτερικό σε ακίνητα αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερη, συγκριτικά με πέρυσι οπότε είχε διαμορφωθεί σε 1,45 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 35% του συνόλου των άμεσων ξένων επενδύσεων.

Πηγή: capital.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ