Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020

Ραντεβού διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Ναυπλίου για την Υγεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. | | |
Ραντεβού διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Ναυπλίου για την Υγεία
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που έγινε στις 4/10, στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας, έχοντας ως αιχμή τις τεράστιες ελλείψεις στη δημόσια Υγεία, τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης μας.

Μετά την εισήγηση απαντήθηκαν ερωτήσεις και ακολούθησε συζήτηση. Στο τέλος, κατατέθηκε ψήφισμα για όλα αυτά που αφορούν την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών, το οποίο κατέληγε σε αγωνιστικό ραντεβού, την Τρίτη 13 Οκτώβρη, έξω από το Νοσοκομείο Ναυπλίου, στις 6:30 μ.μ. 

Στόχος της πρωτοβουλίας που ανέλαβε το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Αργολίδας είναι να δυναμώσει η δράση από Σωματεία και φορείς, για τη διεκδίκηση άμεσης κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Δημιουργία δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ευθύνη του κράτους, κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές και μέσα για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας. Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης.

Η εισήγηση πραγματοποιήθηκε από την Γραμματέα του Συνδικάτου, Ευαγγελία Σταματέλου, όπου ανάμεσα σε άλλα, τονίστηκε η απουσία της κρατικής ευθύνης στην προστασία της υγείας των εργαζομένων και της νεολαίας, στον χυδαίο εκβιασμό της κυβέρνησης όπου φτάνει να λέει σε εργαζόμενους και νεολαία ότι αν δεν «αυτοπροστατευτούν» θα είναι υπεύθυνοι για τη γιγάντωση του δεύτερου κύματος και για ένα ενδεχόμενο lockdown, επομένως και για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας επιλογής στην εξέλιξη της οικονομικής κρίσης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ