ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Τι ζήτησαν οι επαγγελματίες εστίασης στο Ναύπλιο από τον Υφυπουργό Τουρισμού

Τι ζήτησαν οι επαγγελματίες εστίασης στο Ναύπλιο από τον Υφυπουργού Τουρισμού
Υπόμνημα κατάθεσε στον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα ο Σύλλογος καταστημάτων Εστίασης Ναυπλίου κατά την συναντηση φορέων τουρισμού της Αργολίδας που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά το υπόμνημα: 

Προς τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μ. Κόνσολα.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,Αρχικά, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε θερμά για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Υφυπουργός Τουρισμού, θέση την οποία τιμούμε και κρίνουμε ως στρατηγικής σημασίας για την εθνική μας οικονομία. Ευχόμαστε τόσο σε εσάς όσο και στον Υπουργό και βουλευτή κ. Χάρη Θεοχάρη, καλή και δημιουργική θητεία.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής σας στον τόπο μας, ο Σύλλογός μας, σας καταθέτει με το παρόν υπόμνημα, ορισμένες σημαντικές θέσεις του αναφορικά με τον Τομέα ευθύνης σας. Συγκεκριμένα. οι θέσεις μας αναλύονται ως εξής:

• Πρωταρχικός στόχος η αύξηση των εσόδων/εισπράξεων από τον τουρισμό.Είναι γνωστό ότι τα τελευταία έτη, ενώ οι αφίξεις του τουρισμού έχουν διπλασιαστεί, τα συνολικά έσοδα από τον τουρισμό δεν έχουν αυξηθεί ανάλογα, λόγω της μείωσης της μέσης κατά κεφαλήν δαπάνης των τουριστών. Για την αύξηση των εσόδων/εισπράξεων, των επιχειρήσεων του τουρισμού και κατ’ επέκταση των εσόδων του κράτους, προτείνουμε την λήψη μέτρων για την αύξηση της ζήτησης του τουριστικού προϊόντος στις υφιστάμενες αλλά και σε πολλές νέες αγορές. Κατά την άποψή μας, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη βελτίωση των υποδομών στους τουριστικούς μας προορισμούς:

• με τη διασύνδεση του Νομού με το Εθνικό Οδικό Δίκτυο, κατασκευάζοντας την είσοδο από τον αυτοκινητόδρομο Α-7 στα Δερβενάκια και ολοκληρώνοντας έναν οδικό άξονα από την είσοδο του Νομού (κόμβος Αρχαίας Νεμέας) μέχρι το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

• με κατασκευή Μαρίνας-Λιμάνι (δημιουργία home port στην κρουαζιέρα)

• με τη συντήρηση και ανακατασκευή Δημοσίων κτιρίων

• με τη διασύνδεση του Νομού με προαστιακό σιδηρόδρομο με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

• με τη δημιουργία Κέντρου-Γραφείου Τουρισμού στην πόλη μας.Τη στροφή στην βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού μας προϊόντος μέσω:

• Της εκπαίδευσης, επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού του τουρισμού όλων των βαθμίδων από τις αναβαθμισμένες τουριστικές σχολές της χώρας μας.
• Τη βελτίωση – εκσυγχρονισμό των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων μέσω νέων αναπτυξιακών κινήτρων και νέων επενδύσεων.
• Μείωση της υπερφορολόγισης του τουριστικού προϊόντος μέσω της μείωσης του ΦΠΑ, του φόρου εισοδήματος, του τέλους διανυκτέρευσης κλπ.
• Την δημιουργία κινήτρων για την εισροή ξένων κεφαλαίων από μεγάλες επιχειρήσεις για την προσέλκυση επενδύσεων.

Ευχόμαστε οι πιο πάνω θέσεις να μπορέσουν να υλοποιηθούν άμεσα ώστε να προαχθεί η ανάπτυξη του τουριστικό μας προϊόντος. Κρίνουμε ότι, η συνδρομή σας θα είναι καθοριστικής σημασίας για τη τοπικής μας οικονομίας και σας δηλώνουμε ότι, είμαστε παρόντες ως Σύλλογος για να εργαστούμε μαζί προς τούτο το σκοπό. Τέλος, θα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση και ανάλυση των πιο πάνω θέσεων μας.

Για το Σύλλογο Εστίασης Ναυπλιού «Το Ανάπλι».
Ο Πρόεδρος
Αφίφης Σπύρος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ