ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Ανάρτησαν πανό στα δικαστήρια Ναυπλίου για την καταδίκη της Χρύσης Αυγής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:34:00 μ.μ. | | | |
Ανάρτησαν πανό στα δικαστήρια Ναυπλίου για την καταδίκη της Χρύσης Αυγής
Πανό ανάρτησαν μέλη του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας το βράδυ της Τρίτης στα πλαισια αντιφασιστικής δράσης που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο εν όψει της απόφασης του Δικαστηρίου την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου για την Χρυσή Αυγή.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο αναφέρει:  

"Η δίκη της Χρυσής Αυγής αποκάλυψε με εκκωφαντικό τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα των θαυμαστών του Χίτλερ. Αποκάλυψε τον ρόλο τους ως "τάγμα εφόδου" ενάντια στους εργαζόμενους και τον λαό που αγωνίζεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον.

Αποκάλυψε τις υπόγειες και όχι μόνο σχέσεις με επιχειρηματικούς ομίλους, ΜΜΕ, κέντρα και μηχανισμούς. Μηχανισμούς και προστάτες που κωλυσιεργούσαν τη δίκη για χρόνια, που επέτρεψαν στους δολοφόνους να κυκλοφορούν ελεύθεροι, που άλλαξαν τον Ποινικό Κώδικα για να πέσουν οι χρυσαυγίτες στα μαλακά, που έφτασαν μέχρι και στην ντροπιαστική απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως.

Τα παραδείγματα που δείχνουν την επικίνδυνη ανοχή που έδειξε το αστικό πολιτικό σύστημα στους φασίστες και τη δράση τους είναι πολλά. Ένα προς ένα επιβεβαιώνουν ότι ο λαός ποτέ δεν πρέπει να εφησυχάζει απέναντι στο φασισμό. Αντίθετα, πρέπει να δυναμώσει με κάθε τρόπο την απαίτησή του να καταδικαστούν οι ναζί, να μπουν φυλακή και ταυτόχρονα να επαγρυπνεί, να κάνει υπόθεσή του την απομόνωση των φασιστοειδών στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, με όποιο «μανδύα» και αν εμφανίζονται. 
Η Εργατική τάξη δε ξεχνά. Με τον αγώνα της θα τσακίσει το φασισμό και ναζισμό, μαζί με το σύστημα που τους θρέφει.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013, η δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στους αλιεργάτες στην ιχθυόσκαλα, δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε μετανάστες και καταπιεσμένους, τα δεκάδες δουλεμπορικά γραφεία, «ευρέσεως εργασίας», όπως τα αποκαλούσαν για να εξασφαλίζουν φθηνούς εργάτες σε βιομήχανους και εφοπλιστές, δεν έχουν σβήσει. Μας υπενθυμίζουν πως τα αφεντικά και τα μαντρόσκυλα τους, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όποια φωνή αντιστέκεται και παλεύει για αξιοπρεπή ζωή.

Το σύνθημα «Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» είναι όρος στη συνολική δράση μας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά και με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Δεν ανεχόμαστε τίποτα λιγότερο από την καταδίκη τους, χωρίς όμως να έχουμε την αυταπάτη ότι μια δικαστική απόφαση θα σταματήσει την εγκληματική δράση του φασισμού, και γι’ αυτό συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά τον αγώνα μας ενάντια στο σύστημα που τον γεννά, τον καπιταλισμό.

Απέναντι στον φασισμό, στην καπιταλιστική βαρβαρότητα η απάντηση είναι ένα μαζικό, μαχητικό εργατικό κίνημα για την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών. Ένα εργατικό κίνημα που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί, που θα εμπνέει και θα διαπαιδαγωγεί τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά με την ελπίδα του αγώνα.

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο, κάθε λαϊκό άνθρωπο να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στη βαρβαρότητα του φασισμού, να γκρεμίσουμε την αδικία!" 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ