ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Πεζοπορία στη μαγευτική διαδρομή από τη Δημητσάνα ως την αρχαία Γόρτυνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:01:00 μ.μ. | | | |
Πεζοπορία στη μαγευτική διαδρομή από τη Δημητσάνα ως την αρχαία Γόρτυνα
Ένα πολύ ενδιαφέρον τουρ πεζοπορίας κατά μήκος ενός από τα πιο άγρια φαράγγια και ποτάμια της χώρας μας, το φαράγγι του Λούσιου σε ένα περιβάλλον άγριας και οργιαστικής φύσης.

Το μονοπάτι ξεκινά από τη γραφική Δημητσάνα που είναι διάσημη για τα εξαίσια πέτρινα σπίτια και τα αρχοντικά της, ένα από τα χωριά που συνέβαλαν στην επανάσταση εναντίων των Οθωμανών. Στη Δημητσάνα βρίσκεται και το μοναδικό μουσείο υδροκίνησης.

Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε δύο μεσαιωνικά (βυζαντινά) μοναστήρια που κρέμονται στα κατακόρυφα βράχια, εκεί που οι κάτοικοι αναζητούσαν απομόνωση και προστασία σε περιπετειώδεις καιρούς. 

Το μοναστήρι Φιλοσόφου (το οποίο ιδρύθηκε το 963) και το μοναστήρι του Προδρόμου (που ιδρύθηκε το 1167). Επίσης θα επισκεφθούν το Ασκληπιείο (αρχαίο θεραπευτήριο), αφιερωμένο στον θεό της ιατρικής Ασκληπιό, μέρος της αρχαίας πόλης Γόρτυνας στο τέλος του φαραγγιού.

Συνεχίζοντας την πεζοπορία, η ομάδα θα προσεγγίσει την αρχαία Γόρτυνα, όπου και τελειώνει η διαδρομή μας στη γέφυρα Ατσίχολου

Αναλυτικό Πρόγραμμα / Κρατήσεις:
https://adventureclub.com.gr/dimitsa-lousios-arxaia-gortina/

 Info:
 6941430681
 contact@adventureclub.com.gr
 www.adventureclub.com.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ