ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Γαλαζολαίμης: Σπάνιος επισκέπτης της Αργολίδας καταγράφηκε στον Ερασίνο ποταμό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:04:00 π.μ. | | | |

Γαλαζολαίμης: Σπάνιος επισκέπτης της Αργολίδας καταγράφηκε στον Ερασίνο ποταμόΑκριβώς δίπλα στον Ερασίνο που κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν εμφανίστηκε ένας σπανιότατος επισκέπτης για την περιοχή μας και την πατρίδα μας, ο Γαλαζολαίμης (ναι, ναι ξάδερφος του δικού μας χειμερινού επισκέπτη του κοκκινολαίμη) ένα πουλί που αναπαράγεται στην τούνδρα, από τη Σκανδιναβία μέχρι την Αλάσκα, από τη Σιβηρία μέχρι τον Καύκασο και τις στέπες του μακρινού Καζακστάν. 

Η έλευση του προσέλκυσε δεκάδες παρατηρητές – επισκέπτες από όλη την Πελοπόννησο αλλά και την Αθήνα, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά του τοπίου και φυσικά του ποταμού Ερασίνου που φιλοξενεί στις όχθες του και στην γύρο περιοχή τον μακρινό και σπάνιο ταξιδιώτη. 

Αυτός είναι ο Ερασίνος μας ένα ποτάμι με συνεχή ροή που εμπλουτίζει τον υδροφόρο ορίζοντα και αποτελεί καταφύγιο για τα ζώα, πουλιά και ψάρια όλο το χρόνο. 

Ας τον προστατέψουμε, ας τον αφήσουμε να ρέει όπως το κάνει εδώ και χιλιάδες χρόνια και αυτός θα μας ανταμείβει για πάντα. Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν έργα να φτιάξουν τους δρόμους των πόλεων και των χωριών μας που είναι γεμάτα λακκούβες και σαμάρια. 

Επίσης αν θέλουμε να μην πλημυρίζουν οι πόλεις και τα χωριά να γίνουν ενέργειες ώστε να ανοίξουν οι παλιές κοίτες των χειμάρρων – ρεμάτων που τις έχουν καταπιεί οι οικοπεδοφάγοι. 

Μαρίνης Αθανάσιος Πολίτης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ