ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Παρουσίαση της έκδοσης “Θέατρο και Κοινωνία” στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:11:00 π.μ. | |
Παρουσίαση της έκδοσης “Θέατρο και Κοινωνία” στο Ναύπλιο
Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας και το Mεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Θέατρο και Κοινωνία: Θεωρία, Σκηνική Πράξη και Διδακτική” του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της θεσμικής τους συνεργασίας που εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο 2019, παρουσιάζουν τον Τόμο “Θέατρο και Κοινωνία”, σε επιμέλεια της Μαρίας Βελιώτη-Γεωργοπούλου.

Ο Τόμος περιλαμβάνει τις εργασίες της πρώτης Διημερίδας που συνδιοργάνωσαν στην Ερμιονίδα τον Ιούνιο 2019, με την αιγίδα του Δήμου Ερμιονίδας, του Δήμου Ναυπλιέων και του Επιμελητηρίου Αργολίδας, μαζί με το DVD της παράστασης της “Ηλέκτρας” του Χόφμανσταλ, που παίχτηκε στο πλαίσιο της διημερίδας από φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών.
Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. του Δήμου Ναυπλιέων και παρουσιάζεται στο κοινό του Ναυπλίου, στο FOUGARO ARETCENTER, την Κυριακή 11/10, ώρα 7.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Στόχος μας είναι η διημερίδα αυτή να αποτελέσει θεσμό που θα επαναλαμβάνεται ανά έτος ή διετία από τους προαναφερόμενους διοργανωτές, συμβάλλοντας αφενός στην έρευνα και στην επιστήμη του Θεάτρου και αφετέρου στη συμβολή του Θ.Ο.Ε. και της τοπικής κοινωνίας σε τέτοιου υψηλού επιπέδου διοργανώσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η εκδήλωση, την οποία θα προλογίσει ο Δημήτρης Ι. Σίδερης, Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, περιλαμβάνει:

· Παρουσίαση του Τόμου από την επιμελήτρια της έκδοσης Μ. Βελιώτη-Γεωργοπούλου,

Κοινωνική Ανθρωπολόγο, Αν. Καθηγήτρια, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

· Ανάγνωση αποσπασμάτων θεατρικών έργων από την Αιμ. Βάλβη, ηθοποιό-Θεατρολόγο, φοιτήτρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Θέατρο και Κοινωνία: Θεωρία, Σκηνική Πράξη και Διδακτική” του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

· Παρουσίαση της βιντεοσκοπημένης παράστασης Ηλέκτρα του Ούγκο φον Χόφμανσταλ, που περιλαμβάνεται στον Τόμο, από τον Γ. Λεοντάρη, Σκηνοθέτη, Αν. Καθηγητή, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.



Η εκδήλωση εντάσσεται ως μεταφεστιβαλική στο 7ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό με διοργανωτή το Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και συνδιοργανωτές το Δήμο Ερμιονίδας και την Π.Ε. Αργολίδας τις Περιφέρειας Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε και φέτος τις κάθε καλοκαίρι, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ