ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Στήριξη στον τουρισμό υποσχέθηκε από το Ναύπλιο ο Υφυπουργός Τουρισμού – Σειρά έργων για την Αργολίδα ανακοίνωσε ο Π. Νίκας

Στήριξη στον τουρισμό υποσχέθηκε από το Ναύπλιο ο Υφυπουργός Τουρισμού – Σειρά έργων για την Αργολίδα ανακοίνωσε ο Π. Νίκας
Την Π.Ε. Αργολίδας επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 7 Οκτωβρίου ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο οποίος συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο Βουλευτικό Ναυπλίου με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών, τουριστικών και παραγωγικών φορέων.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός επισκέφθηκε το Οινοποιείο του Κτήματος Σκούρα, μια υπερσύγχρονη οινοπαραγωγική μονάδα ενός εκ των πρωτοπόρων στην ελληνική οινοποιία, όπου και ξεναγήθηκε.

«Οι θέσεις σας είναι τα διακυβεύματά μας» τόνισε ο Μ. Κόνσολας, μετά την ενημέρωσή του από εκπροσώπους τουριστικών και επαγγελματικών φορέων της περιοχής οι οποίοι εξέθεσαν στον υφυπουργό όλες τις πάγιες ανάγκες τους και τις απόψεις τους για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, όπως επίσης και τα προβλήματα που επέφερε στον τουριστικό κλάδο η πανδημία του κορονοϊού, ζητώντας άμεσες λύσεις.

Ο υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα υπομνήματα που του παρέδωσαν, τα οποία –όπως είπε- πάντα λαμβάνει σοβαρά υπόψη και ανταποκρίνεται σε αυτά: «Στόχος μου είναι κάθε φορά να επιδιώκω ουσιαστικές και παραγωγικές συναντήσεις συνεργασίας με τις συνομοσπονδίες και τους τοπικούς φορείς», τόνισε ο Μ. Κόνσολας.

Επεσήμανε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων και ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας στον τουρισμό, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα μέτρα στήριξης που ενεργοποιούνται με στόχο ένα βιώσιμο σχέδιο δεκαετίας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στους 5 άξονες του σχεδίου, αλλά και στη δυνατότητα χρηματοδότησης νέων έργων για την Αργολίδα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης -έργα και επενδύσεις που πρέπει να στραφούν στην Πράσινη Οικονομία, την Ενεργειακή Αναβάθμιση του τουρισμού και σε ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες, ώστε η Ελλάδα να κάνει ανταγωνιστικότερο το τουριστικό της προϊόν.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο υφυπουργός και στην αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών, την ευθύνη των οποίων έχει στο υπουργείο Τουρισμού και σημείωσε πως «η Αργολίδα έχει όλο το ιστορικό και πολιτιστικό κεφάλαιο ώστε να γίνει φωτεινή κοιτίδα της Τουριστικής Εκπαίδευσης». Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μ. Κόνσολας «μαζί στα δύσκολα μπορούμε να τα καταφέρουμε» και συνέχισε:

«Παρά τις ισχυρές απώλειες οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι και να δουλέψουμε για την αναστροφή της κατάστασης. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην επόμενη χρονιά, κατά την οποία -αν ξεπεραστούν τα εμπόδια της πανδημίας- η Αργολίδα θα συνεχίσει να έλκει κόσμο και να αποτελεί αξιόλογο τουριστικό προορισμό. Αυτό που χρειάζεται για τον σκοπό αυτό είναι να επενδύουμε στην ποιότητα, να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες και να λειτουργούμε με επαγγελματισμό, προκειμένου να δημιουργήσουμε πιστούς επισκέπτες και όλα αυτά καταδεικνύουν την πολύ μεγάλη σημασία της συνεργασίας των αυτοδιοικητικών αρχών με τον επιχειρηματικό κόσμο».



ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην παρέμβασή του, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της υπ’ αυτόν περιφερειακής Αρχής για ενεργό στήριξη του τουρισμού αλλά και του συνόλου της επιχειρηματικότητας στο νομό Αργολίδας, αλλά και «την ανάγκη που υπάρχει να αθροίσουμε όλοι δυνάμεις και να συμπορευτούμε σε κοινούς στόχους», ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά σε σημαντικά έργα υποδομών που έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια κατά το επόμενο διάστημα και θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό, σημειώνοντας ειδικότερα, μεταξύ άλλων:

– Η προώθηση και η ολοκλήρωση της Μαρίνας Ναυπλίου, μιας σημαντικής πηγής εισόδου τουρισμού στην Αργολίδα, που μετά από τόσα χρόνια εξαγγελιών ξεκινά να υλοποιείται, αφού έγινε ο διαγωνισμός από την Περιφέρεια και αναδείχθηκε ανάδοχος.

– Η σύνδεση του Ναυπλίου και του Αργους με τον αυτοκινητόδρομο Α7 «Μορέας», ενός έργου με προφανέστατο όφελος αφού ο οδικός αυτός άξονας θα περιλαμβάνει και τους τρεις σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας, τις Μυκήνες, την Τίρυνθα και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

– Η εφαρμογή επιχειρησιακού προγράμματος ΕΣΠΑ για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης των μικρών επιχειρήσεων της Πελοποννήσου ύψους 30.000.000 ευρώ για την ανάγκη ρευστότητας.

– Η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής και η επαναδρομολόγηση του τρένου έως την πόλη του Ναυπλίου.

– Η κατασκευή τουριστικού περιπτέρου στο Ναύπλιο μέσω σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Ναυπλιέων.

– Η υπογραφή συμφωνητικού για την έναρξη της διαδικασίας διαχείρισης των απορριμμάτων.

– Η προγραμματική σύμβαση για την πυροπροστασία του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών.

Στην χθεσινή ευρεία σύσκεψη στο Ναύπλιο μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι βουλευτές Γιάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου και Αθλητισμού Γιάννης Μαντζούνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων Σταύρος Αυγουστόπουλος, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού Τουρισμού) Μαρία Ράλλη και η αντιδήμαρχος Ερμιονίδας Αγγελική Λούμη.

Παρευρέθηκαν επίσης, οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ναυπλίου και Αργους, εκπρόσωποι των φορέων του τουρισμού (πρόεδροι Ξενοδόχων και Επαγγελματιών, Σύλλογοι Ενοικιαζομένων και Καταλυμάτων, η πρόεδρος Συλλόγου Κάμπινγκ Πελοποννήσου, ο πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, εκπρόσωποι υπηρεσιών εστίασης, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και των Εμπορικών Συλλόγων Αργολίδας),.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ