ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Απάντηση του Τ. Λάμπρου στην Αντιδήμαρχο των Οικονομικών του Δήμου Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:52:00 μ.μ. | |
Απάντηση του Τ. Λάμπρου στην Αντιδήμαρχο των Οικονομικών του Δήμου Ερμιονίδας
Αγαπητοί συνδημότες, -ισσες,
δε μπορώ να μην σχολιάσω την πρόσφατη παρέμβαση της κ. Αντιδημάρχου Ελένης Γκαμίλη.

Η αντίδρασή και η αρχική μου παρέμβαση προέκυψε από την επιστολή της προς τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας.

Δεν είχε κανένα δικαίωμα «να συμβουλέψει» τους Προέδρους των Κοινοτήτων.

- Πότε θα συνεδριάζουν τα Συμβούλια των Κοινοτήτων τους

- Κάθε πότε θα συγκαλείται το θεσμικό όργανο της Κοινότητας, αυτό το κύτταρο της Αυτοδιοίκησης, το κύτταρο της δημοκρατίας

- Πόσο θα διαρκεί η Συνεδρίαση του Συμβουλίου της κάθε Κοινότητας

- Πώς θα ελέγχει «το χρονοδιακόπτη» της Συνεδρίασης για να ταιριάζει με την κατά εντολή «επιθυμητή πραγματικότητα»

- Πόσο θα δουλέψουν οι Γραμματείς των Συμβουλίων για την τήρηση των πρακτικών, για την έκδοση των αποφάσεων και τη διαβίβαση αυτών στα όργανα διοίκησης του Δήμου και στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επισήμανα ότι η επιστολή αυτή της Αντιδημάρχου ρίχνει λάδι στη φωτιά και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Κοινοτήτων.

Επαναλάμβάνω ότι η Αντιδήμαρχος των Οικονομικών δεν είχε καμία αρμοδιότητα για την σύνταξη αυτής της επιστολής στους Προέδρους των Κοινοτήτων – αιρετούς που έχουν εκλεγεί απευθείας από τον κυρίαρχο λαό των Κοινοτήτων τους.

Υπενθυμίζω ότι ορίστηκε από τον Δήμαρχο ως Αντιδήμαρχος με συγκεκριμένες αρμοδιότητες εφόσον είχε την ιδιότητα της Δημοτικού Συμβούλου και δε μπορεί να παρεμβαίνει στην πολιτική – αυτοδιοικητική λειτουργία των Συμβουλίων των Κοινοτήτων – θεσμικά όργανα που λειτουργούν σύμφωνα με τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Μόνο ο Δήμαρχος έχει δυνατότητα παρέμβασης ο οποίος μπορεί άμεσα να πάρει πρωτοβουλία και να εγγυηθεί στους Προέδρους και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων την εξασφάλιση και πάλι της ομαλής λειτουργίας των Συμβουλίων.

Ζητώ την άμεση παρέμβασή του, να λήξει μία εκκρεμότητα που υπάρχει στο Δήμο μας εδώ και κάποιους μήνες, τα Συμβούλια των Κοινοτήτων πρέπει να λειτουργούν και όσοι υπάλληλοι δουλεύουν απαιτείται να αμείβονται και όσοι δούλεψαν δικαιούνται τις απολαβές τους.

Πάγια θέση μου είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας των Συμβουλίων των Κοινοτήτων, τα οποία θα υποστηρίζονται από διοικητικούς υπαλλήλους που θα έχουν κίνητρα για να προσφέρουν αποτελεσματικά την εργασία τους προς όφελος όλων των δημοτών.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ