Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

ΚΚΕ Αργολίδας: Προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:08:00 μ.μ. | |
ΚΚΕ Αργολίδας: Προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης
Με τη χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού, ήρθαμε αντιμέτωποι για ακόμη μια φορά με την περιβόητη «ατομική ευθύνη» αλλά και την απαράδεκτη προσπάθεια να φορτώσει στον λαό, ιδίως στους νέους, τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη γιγάντωση της πανδημίας.

Αποδίδοντας εμμέσως πλην σαφώς την εκτίναξη των κρουσμάτων στις «στιγμές της ανεμελιάς» και υποστηρίζοντας πως η «εξάπλωση του ιού εντοπίζεται κυρίως μεταξύ των νέων και εστιάζεται στις ώρες και στους τόπους όπου συγκεντρώνονται», ...ξεμπέρδεψε με τις ευθύνες της κυβέρνησης, για το άνοιγμα του τουρισμού με βάση τα πρωτόκολλα που επέβαλαν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για την έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ. Έτσι, «παρακάλεσε» τους νεότερους «να προσέχουν», σημειώνοντας από την αρχή του τηλεοπτικού διαγγέλματος ότι «η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Εξίσου, προκλητική ήταν η προσπάθειά του να δείξει τάχα, ότι στο δεύτερο κύμα «διαθέτουμε μεγαλύτερο αριθμό κρεβατιών εντατικής θεραπείας» και «πολύ περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας». Ωστόσο, η μετατροπή για δεύτερη φορά του συστήματος Υγείας σε σύστημα της μιας νόσου, διαψεύδει πανηγυρικά αυτούς τους ισχυρισμούς.

Τα εκατοντάδες κρούσματα στους χώρους δουλειάς το τελευταίο διάστημα, πλέον και σε χώρους δουλειάς της περιοχή μας, το οποίο μπορεί να είναι και αναπόφευκτο, φανερώνουν ότι "πρωτόκολλα" και μέτρα ασφαλείας πάνε περίπατο όταν πρόκειται να κερδίσουν οι βιομήχανοι.

Έλεγχοι από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ούτε κατά διάνοια μιας και αυτοί είναι υποβαθμισμένοι και χωρίς το απαραίτητο προσωπικό. Κανένας από τους κατά τα άλλα λαλίστατους βουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους, εργατικά κέντρα του νομού, δεν μιλούν για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, για το ποιος έχει την ευθύνη, για το ότι οι εργαζόμενοι πάνε στη δουλειά και δεν ξέρουν αν θα φύγουν όρθιοι ή θα καταλήξουν σε κρεβάτι covid-19.

Για όλη αυτή την τραγική κατάσταση υπάρχουν ένοχοι:

Ένοχη είναι η πολιτική, που βάζει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων πάνω από τη ζωή των εργαζομένων. Είναι αυτή η πολιτική, που η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα τη στηρίζουν με "χέρια και πόδια".

Ένοχη είναι η πολιτική αυτή, που τα πρωτόκολλα για τους χώρους δουλειάς έγιναν "λάστιχο" όλο αυτό το διάστημα αφήνοντας εκτεθειμένους τους εργαζόμενους

Ένοχη είναι η πολιτική της υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας με τη μείωση του κρατικού προϋπολογισμού και η συστηματική εμπορευματοποίηση της και από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα. Μέχρι και στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2021 υπάρχει μείωση 31 εκατομμυρίων των δαπανών για τα νοσοκομεία.

Παρά τα μεγάλα λόγια, ο χρόνος που κέρδισε ο λαός, κλεισμένος με την καραντίνα στο σπίτι, δεν αξιοποιήθηκε για να στηριχθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας που νοσεί. Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας της Αργολίδας εξακολουθούν εδώ και χρόνια να είναι υποστελεχωμένα, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό κ υποδομή, ενώ λειτουργούν με «μπαλώματα» μεταφέροντας από το ένα νοσοκομείο στο άλλο (Άργους κ Ναυπλίου) κ’ από τα Κέντρα Υγείας το προσωπικό!

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Κανένας συμβιβασμός με τη βάρβαρη πραγματικότητα. Ότι μέτρα παίρνονται δεν έχουν κανένα όφελος για τη λαϊκή οικογένεια πάρα μόνο αυξάνουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, πατώντας πάνω στις πλάτες των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λάου όπως:

-Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του νομού Αργολίδας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης του λαού της περιοχής.

-Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών των δυο νοσοκομείων του νομού, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Να παρέχονται σε όλους τους εργαζόμενους όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών.

-Να γίνονται τα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τους οικείους τους με ευθύνη κυβέρνησης.

-Να διασφαλιστούν όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης.

-Αναρρωτικές άδειες σε όσους νοσούν και ειδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε όσους χρειάζεται να μείνουν σε καραντίνα.

-Πλήρη προστασία όλων των ανέργων.

-Πλήρη προστασία των λαϊκών στρωμάτων και το δικαίωμά τους στη λαϊκή στέγη. Να απαγορευθούν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί κατοικιών, μαγαζιών, εργαλείων δουλειάς, μικροεπιχειρήσεων, των λαϊκών οικογενειών.

Τ.Ε Αργολίδας του ΚΚΕ                                                             
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ