ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Εκλογές αιρετών Εκπαιδευτικών: Αποχή και από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:21:00 μ.μ. | |
Εκλογές αιρετών Εκπαιδευτικών: Αποχή και από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πελοποννήσου
Αποχή από τις εκλογές αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια δηλώνει και η ΕΑΚ Πελοποννήσου

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ) Πελοποννήσου απέχει από τις εκλογές αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Ζητάει εκλογές διά ζώσης, με πολλά μικρά εκλογικά κέντρα και σε καθημερινή και αποσύρει το ψηφοδέλτιο της από την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η ανακοίνωση

ΑΠΟΧΗ !

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από μια τριπλή κρίση, υγειονομική, οικονομική και γεωπολιτική. Η Κυβέρνηση της ΝΔ άνοιξε τα σύνορα χωρίς τεστ για τα κέρδη μεγάλων μονοπωλίων, δεν προετοίμασε καθόλου το ΕΣΥ (προσλήψεις γιατρών, ΜΕΘ, κ.ά.), δεν πήρε μέτρα για αποφυγή συνωστισμού σε ΜΜΜ ενώ υποκριτικά προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στον λαό. Ταυτόχρονα, η Ανεργία αυξάνεται, οι περίφημες «Επενδύσεις» αποδείχτηκαν προεκλογικό φληνάφημα, ο νέος Πτωχευτικός πετάει κόσμο έξω από τα σπίτια του, κ.ά. Στα εθνικά-γεωπολιτικά, η υποτιθέμενη «περήφανη εξωτερική πολιτική» των προεκλογικών συναθροίσεων αντικαταστάθηκε από τον ρεαλισμό της υποταγής στον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό και μια αυξανόμενη κούρσα εξοπλισμών για χάρη τυχοδιωκτικών επιδιώξεων κι αντιοικολογικών εξορύξεων στην Ανατολική Μεσόγειο απέναντι σε έναν αναθεωρητικό και επεκτατικό γείτονα.

Στην Εκπαίδευση, η Κυβέρνηση βαθαίνει τη νεοφιλελεύθερη επίθεσή της. Καταρχάς, η αντιμετώπιση του κορωνοϊού ήταν ελλιπής: δεν μείωσε τον αριθμό μαθητών στα τμήματα, μάσκες ακατάλληλες, προληπτικά τεστ ανύπαρκτα, λιγότερες προσλήψεις καθαριστριών, κ.ά. Η Κυβέρνηση προσπαθεί όμως επίσης να εκμεταλλευτεί την επιδημία ως όχημα-πρόσχημα να περάσει διάφορα αντιδραστικά: τον νέο Επιθεωρητισμό και τη χειραγώγηση μέσω καμερών και Αξιολόγησης, την υπαγωγή της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Αυτοδιοίκηση, την ιδιωτικοποίηση όψεων της λειτουργίας των σχολείων κι όλα αυτά συνδυασμένα με ένα νεοσυντηρητικό κι αυταρχικό επίχρισμα.

Απέναντι σε αυτόν τον Αρμαγεδδώνα, θα υπάρξουν αντιδράσεις. Και η Κυβέρνηση το ξέρει αυτό και παίρνει τα μέτρα της από πριν: θέλει να μην είναι αυτές οργανωμένες. Για αυτό προσπαθεί να διαλύσει τα Συνδικάτα με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο και την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η μετάθεση των Υπηρεσιακών Εκλογών το Σάββατο και ηλεκτρονικά αυτό το νόημα είχε: να πουλήσει στην κοινωνία επικοινωνιακά το «χτύπημα των τεμπέληδων εκπαιδευτικών» και να προετοιμάσει το έδαφος για διάλυση των συνδικάτων. Με το νέο νομοσχέδιο, για να πάρει απόφαση για Απεργία ένα συνδικάτο, θα απαιτείται το 50%+1 των εργαζομένων να ψηφίζει κάθε φορά: πχ για μια 24ωρη θα πρέπει να ψηφίζουν κάθε φορά σχεδόν 100.000 εκπαιδευτικοί (!) με αποτέλεσμα φυσικά πρακτικά να καταργηθούν οι Απεργίες. Επιδίωξη, επίσης, της ηλεκτρονικής είναι να υποκατασταθούν οι φυσικές συλλογικές διαδικασίες κι η διαλογική συζήτηση των Γενικών Συνελεύσεων με πιο τεχνητές, εξατομικευμένες ηλεκτρονικές διαδικασίες ελεγχόμενες πιο εύκολα από τη Διοίκηση. Τέλος, θα μπορεί πιο εύκολα να νοθευτεί κάποιο αποτέλεσμα με «αόρατους ψηφοφόρους» που δεν χρειάζεται να ταυτοποιηθούν διά ζώσης από Εφορευτική και πιθανώς δεν έχουν και καμία σχέση με το Σωματείο. Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία μπορεί επίσης να προωθηθεί το μέιλ με τον υπερσύνδεσμο ψηφοφορίας πολλές φορές, να διορθώσει κανείς επανειλημμένα την ψήφο του ενώ δεν διασφαλίζεται η ανωνυμία και η μυστικότητα της ψήφου έτσι όπως γίνεται σε μια φυσική κάλπη.

Θέσαμε όλα αυτά τα ζητήματα στην Υπουργό Παιδείας ζητώντας εκλογές διά ζώσης, με πολλά μικρά εκλογικά κέντρα και σε καθημερινή. Αυτή όμως, με αλαζονικό κι αντιδημοκρατικό τρόπο (αυτή ήταν άλλωστε που απλά καθαίρεσε τους πρώην ΔΙΔΕ και διόρισε εν μια νυκτί τους νέους), δήλωσε ότι δεν την ενδιαφέρουν αυτά, ακόμη κι αν αποσυρθούμε όλοι και μείνουμε χωρίς εκπροσώπηση στα Συμβούλια. Εκτιμήσαμε, όμως, ότι τέτοια εκπροσώπηση δεν μπορεί να υπηρετήσει τον Κλάδο: θα είναι εξαρχής φαλκιδευμένη και κίβδηλη σε ένα πεδίο, αυτό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, το οποίο είναι έτσι κι αλλιώς ναρκοθετημένο. Με βάση αυτήν την εκτίμηση, και προκειμένου όχι απλά να διαμαρτυρηθούμε αλλά και για να αποτρέψουμε περαιτέρω επικίνδυνες εξελίξεις, αποφασίσαμε να απέχουμε από τις εκλογές αυτές και να καλέσουμε όλους τους συναδέλφους σε αποχή από αυτήν την παρωδία.

Η απόσυρση του ψηφοδελτίου μας δεν σημαίνει βέβαια απόσυρση από τον συνδικαλισμό: τουναντίον, θα παραμείνουμε ενεργοί και δραστήριοι στο μέτρο των δυνατότητων μας:

-προσπαθώντας να λειτουργούμε αποκαλυπτικά στις αδικίες της Διοίκησης με συνεχείς ενημερώσεις ηλεκτρονικά και διά ζώσης,

-επιδιώκοντας διαφάνεια και δικαιοσύνη: υποχρεωτική δημοσιοποίηση Πίνακα Λειτουργικών Κενών και Πίνακα Μορίων των εκπαιδευτικών -λειτυπεράριθμων, διάθεση ΠΥΣΔΕ, αναπληρωτών, κ.ά.-, πιο ανοιχτές και πολυπρόσωπες διαδικασίες πχ τοποθετήσεις αναπληρωτών με απόφαση ΠΥΣΔΕ κι όχι μόνο του ΔΙΔΕ, Αποσπάσεις σε Φορείς με μόρια, κ.ά.,

-παλεύοντας να δοθεί η δυνατότητα ένστασης των συναδέλφων στις άδικες αποφάσεις των ΠΥΣΔΕ σε άλλο ανώτερο όργανο πχ ΑΠΥΣΔΕ κι όχι η παράλογη εξέταση της ένστασης από το ίδιο όργανο που έβγαλε την πρώτη απόφαση,

-παλεύοντας στην Περιφέρεια για στελέχωση των σχολείων με όλο το απαραίτητο μόνιμο διδακτικό και εξωδιδακτικό προσωπικό (ΕΒΠ, διοικητικοί, φύλακες, ψυχολόγοι, κ.ά.).

Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας και παλεύουμε μέσα από Γενικές Συνελεύσεις για όλα τα δίκαια αιτήματα του κλάδου και τις ανάγκες των μαθητών μας.

Το ψηφοδέλτιο που είχε καταθέσει η ΕΑΚ κι απέσυρε ήταν το εξής:

ΕΑΚ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

(Αγωνιστικές Παρεμβάσεις - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα - ανένταχτοι)

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΥΣΔΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ02 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΕ82 ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΕΠΑΛ Τρίπολης

ΓΑΛΑΝΗ ΣΟΦΙΑ ΠΕ02 ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 2ο ΓΕΛ Ναυπλίου

ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΠΕ02 ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης

ΔΟΓΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ ΠΕ02 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Γυμνάσιο Αγίων Θεοδώρων

ΚΑΤΑΠΟΔΗ ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ ΠΕ82 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Γυμνάσιο Λουτρακίου

ΚΕΡΜΕΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ86 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 2ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου

ΚΟΣΙΑΒΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕ86 ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΕΠΑΛ Τρίπολης

ΚΟΥΒΑΤΣΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΠΕ02 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕ86 ΑΡΚΑΔΙΑΣ 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης

ΛΕΚΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕ03 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Γυμνάσιο-ΛΤ Λεχαίου

ΛΙΑΣΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΕ84 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης

ΜΙΧΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ86 ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΕΛ Λεβιδίου

ΜΥΡΙΚΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕ82 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 2ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου

ΝΤΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕ06 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Εσπερινό ΕΠΑΛ Κορίνθου

ΞΕΠΑΠΑΔΕΑΣ ΦΩΤΙΟΣ ΠΕ03 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ01 ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Διάθεση ΠΥΣΔΕ Αργολίδας

ΠΑΝΑΓΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕ06 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Γυμνάσιο Κάμπου

ΠΑΠΑΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕ86 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΕΛ Καρδαμύλης

ΣΒΕΡΚΟΥΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΕ04.01 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Γυμνάσιο-ΛΤ Λεχαίου

ΣΚΑΛΤΣΑ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΠΕ02 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

ΤΕΚΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕ08 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 2ο Γυμνάσιο Κιάτου

ΤΖΕΡΕΦΟΥ ΜΑΤΙΝΑ ΠΕ02 ΛΑΚΩΝΙΑΣ Γυμνάσιο Μονεμβασιάς

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΕ82 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας

ΧΡΙΣΤΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΕ03 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Γυμνάσιο-ΛΤ Λεχαίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ