ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Νεάπολη: Ακινητοποιήθηκε πλοίο από βλάβη - Κινητοποίηση του Λιμενικού για ασθενή ναυτικό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:43:00 μ.μ. | | | |
Νεάπολη: Ακινητοποιήθηκε πλοίο από βλάβη - Κινητοποίηση του Λιμενικού για ασθενή ναυτικό
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών στην Λακωνία από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ'' Ν.Π. 11732, ότι κατά τον ελλιμενισμό του στο λιμένα Νεάπολης απώλεσε τον καταπέλτη του .

Άμεσα στο σημεία έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών όπου διαπίστωσαν τα ανωτέρω.

Ο πλοίαρχος του ''ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ'' ενημέρωσε ότι για την ασφάλεια του πλοίου πρόκειται να κινηθεί προς όρμο Βατικών για ασφαλές αγκυροβόλιο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Η παραπάνω κίνηση δεν κατέστη δυνατή λόγω των ισχυρών ανέμων και την απώλεια κάβων του πλοίου, με αποτέλεσμα να επέλθει επικάθιση του πλοίου σε αμμώδη πυθμένα του λιμένα Νεάπολης.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης- αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Επίσης τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 28/10 ενημερώθηκε  η Λιμενική Αρχής Νεάπολης Βοιών, ότι 57χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος M/V πλοίου ''SEA MOON'' σημαίας Λιβερίας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα τέθηκε σε ετοιμότητα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην περιοχή μετέβη το Ε/Γ -Λάντζα «ΜΑΧΗ» Ν.Ν.11, το οποίο παρέλαβε τον 57χρονο από τον όρμο Βατικών και τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Νεάπολης Βοιών, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε αρχικά στο Κέντρο Υγείας της Νεάπολης Βοιών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων για περαιτέρω εξετάσεις.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ