ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Σε επέκταση ωραρίου στις Σχολικές Καθαρίστριες προχωράει ο Δήμος Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:13:00 π.μ. | | |
Σε επέκταση ωραρίου στις Σχολικές Καθαρίστριες προχωράει ο Δήμος Ναυπλιέων
Στην επέκταση του ωραρίου των σχολικών καθαριστριών με μερική απασχόληση, προχωράει όπως φαίνεται ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος καθώς αναγράφεται στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου και στην πρόσκληση της τακτικής συνεδρίασης Δημ.Συμβουλίου Δήμου Ναυπλιέων για την Τρίτη 20-10-2020

Θέμα 13. "Περί έγκρισης αύξησης ωραρίου εργασίας προσωπικού ΥΕ καθαριότητας σχολικών μονάδων μερικής απασχόλησης με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 87 του Ν. 4483/2017.". 

Να θυμίσουμε πως με διάφορες ενέργειες που είχαν προβεί τα σωματεία σε όλη την χώρα με επιστολές στην αρχή της σχολικής χρονιάς, ζητούσαν την αύξηση ωραρίου και είχαν αναφέρει πως δεν προλαβαίνουν μέσα στο τρίωρο ωράριό τους να καθαρίσουν όλο το χώρο που έχουν αναλάβει, σε κάποιες περιπτώσεις 16-17 και πλέον αίθουσες, ιδιαίτερα όταν χρειάζεται επιπλέον προσοχή λόγω του κορωνοϊού. Είχαν δε ζητήσει την αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων αλλά και επέκταση του ωραρίου τους.

Ο Δήμος έχει προσλάβει είδη καθαρίστριες επιπλέον μερικής απασχόλησης, Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε πρόταση το ωράριο των καθαριστριών να φτάσει τις 6:30 ώρες, ή να περάσουν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Όμως αφενός στην πρώτη περίπτωση θα υπήρχε ανισότητα μεταξύ των καθαριστριών μερικής απασχόλησης και αυτών της πλήρους απασχόλησης, μιας και οι δεύτερες θα πληρωνόταν περισσότερο αλλά θα εργάζονταν τις ίδιες ώρες με τις πρώτες, αφετέρου είναι πιθανό η μετατροπή των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης να έχει προβλήματα νομιμότητας.

Για μια ακόμα μια φορά ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος και η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Μαρία Ράλλη  δειχνουν την συνεργασία τους απέναντι σε ένα κλάδο που έχει ταλαιπωρηθεί με της παράνομες συμβάσεις έργου που υπέγραφαν καθαρίστριες ακόμα και για 20 συνεχόμενα έτη.

Ο μόνος Δήμος στο Νόμο μας που απομένει να δούμε ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ είναι ο Δήμος Άργους Μυκηνών που έως τώρα στα 2 χρόνια ενεργού σωματείου και μετά από πολλές και επίμονες προσπάθειες για μια συνάντηση δεν τα καταφέραμε. Αναμένομεν υπομονετικά." αναφέρει το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ