ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Τραγωδία στη Σάμο: Δυο παιδιά νεκρά - Καταπλακώθηκαν από τοίχο μετά τον σεισμό (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:01:00 μ.μ. | | | | |
Τραγωδία στη Σάμο: Δυο παιδιά νεκρά - Καταπλακώθηκαν από τοίχο μετά τον σεισμό (βίντεο)
Νεκρά είναι τα δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι 15 και 17 ετών, που καταπλακώθηκαν από τοίχο μετά τον σεισμό στη Σάμο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, τα παιδιά περνούσαν από στενό δρόμο και καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε στο Βαθύ της Σάμου.


Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία έχει αποστείλει μηνύματα μέσω του 112, προειδοποιώντας τους πολίτες να μην πλησιάζουν παλιά κτίρια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, και τα δύο παιδιά ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Για το πρώτο οι ελπίδες έσβησαν αμέσως, ενώ για το δεύτερο καταβλήθηκαν απεγνωσμένες προσπάθειες να το επαναφέρουν, χωρίς, δυστυχώς, αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή της ΕΡΤ, μετά τον σεισμό, δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, 15 και 17 ετών, μαθητές Λυκείου, κατευθύνονταν προς την παραλία και πέρασαν από ένα στενό δρομάκι στην περιοχή Γεφυράκι, στην οδό Κανάρη, όταν έπεσε ο τοίχος κτιρίου.

Οι διασώστες και το ΕΚΑΒ έσπευσαν αμέσως και με τιτάνιες προσπάθειες απεγκλώβισαν τα δύο παιδιά, δυστυχώς όμως χωρίς τις αισθήσεις τους.

Κάτοικος της Σάμου ανέβασε στο facebook βίντεο από το σημείο που έπεσε ο τοίχος και καταπλάκωσε τα δύο άτυχα παιδιά. Στο βίντεο καταγράφονται οι προσπάθειες των διασωστών και των πυροσβεστών να απεγκλωβίσουν τα δύο παιδιά.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εξέφρασε την συντριβή της για την απώλεια των δύο μαθητών:

«Είμαι συντετριμμένη από τον τραγικό χαμό δύο μαθητών από το σεισμό της Σάμου.Οι μαθητές ήταν καθ’οδόν για το σπίτι τους όταν καταπλακώθηκαν από έναν τοίχο. Τα λόγια φτωχά. Οι σκέψεις μας με τις οικογένειες των παιδιών. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε οικείους, φίλους, συμμαθητές», έγραψε.

Τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού σε Σάμο και Σμύρνη εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

«Τα συλλυπητήρια και η σκέψη μας στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Σάμο και τη Σμύρνη. Η ανθρώπινη τραγωδία δεν γνωρίζει σύνορα. Ευχή μας οι λιγότερες δυνατές απώλειες και καθήκον μας η άμεση στήριξη του νησιού», έγραψε.

Βίντεο από το σημείο που έπεσε ο τοίχος και καταπλάκωσε τα παιδιά
Πηγή: iefimerida.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ