ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Λούμη Αγγελική, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ερμιονίδας: Ο Τουρισμός είναι υποδομές, παροχές και προβολή-διαφήμιση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:31:00 π.μ. | | |
Λούμη Αγγελική, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ερμιονίδας:  Ο Τουρισμός είναι υποδομές, παροχές και προβολή-διαφήμιση
Την Τετάρτη7 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα στην Αργολίδα. 

Ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αργολίδος κ. Γιάννη Ανδριανό, επισκέφθηκε τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας όπου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαλτέζο , την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κα Καλογεροπούλου και τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Μαντζούνη.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Βουλευτικό Ναυπλίου με αυτοδιοικητικούς, τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Νίκα και του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Κωστούρου, με κύριο αντικείμενο την πορεία της Τουριστικής Οικονομίας και τη διαχείριση της σε συνθήκες πανδημίας. 

Επιπλέον, έγινε ιδιαίτερη εξέταση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Τουρισμού στην Αργολίδα σε συνδυασμό με τις δρομολογούμενες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις.

Τον Δήμο Ερμιονίδας εκπροσώπησε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Λούμη Αγγελική, η οποία στην τοποθέτηση της μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε στον Υφυπουργό πως ο Τουρισμός είναι υποδομές, παροχές και προβολή-διαφήμιση, έθεσε το θέμα του οδικού δικτύου και την δύσκολη προσβασιμότητα στην Ερμιονίδα συγκριτικά με άλλες περιοχές και ζήτησε την ανάπτυξη του θεματικού και εναλλακτικού Τουρισμού στην περιοχή χωρίς τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Στην τοποθέτησή του ο Υφυπουργός παρουσίασε ένα νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ. Ξεκαθάρισε πως ζούμε το τέλος του μοντέλου Τουριστικής ανάπτυξης , έτσι όπως το γνωρίζαμε και πως πρέπει να δούμε κατάματα την πραγματικότητα, συνειδητοποιώντας πως το 2021 θα είναι επίσης μια δύσκολη χρονιά.
Στον παγκόσμιο Τουρισμό θα αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα όποιος προετοιμάσει από τώρα την επόμενη μέρα, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Την επόμενη επταετία, η χώρα μπορεί να αξιοποιήσει συνολικούς πόρους 72 δισ. ευρώ ,ώστε να διαμορφώσουμε ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο στον Τουρισμό.

Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας
Λούμη Αγγελική
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ