ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Παρουσίαση σημαντικής μελέτης για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας στο 1ο Λύκειο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:50:00 π.μ. | | | |
Ο φετινός Σεπτέμβριος σηματοδοτεί την επέτειο των 2.500 ετών από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Η 29η Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα κατά την οποία οι ιστορικοί συμφωνούν ότι έλαβε χώρα η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό και κρίσιμο ιστορικό ορόσημο τόσο για την Ελληνική όσο και για την παγκόσμια ιστορία. 

Με αφορμή το γεγονός αυτό, το 1ο Λύκειο Άργους αφιέρωσε 1 διδακτική ώρα για την ημέρα αυτή, στο πλαίσιο του διδακτικού ωραρίου του κάθε τμήματος τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον COVID-19. 

Εξαιρετική η συμβολή της Φιλολόγου Καθηγήτριας του σχολείου μας Ντίνας Πατούρα που διένειμε το υλικό για την ενημέρωση των μαθητών μας και αποκάλυπτε τη νέα μελέτη από το Κέντρο Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, με επικεφαλής τον ακαδημαϊκό καθηγητή Χρήστο Ζερεφό, η οποία δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Atmosphere. 

Η μελέτη αυτή δείχνει ότι η εμπνευσμένη στρατηγική τού Θεμιστοκλή βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός, ότι οι αρχαίοι Έλληνες και ο ίδιος ο Θεμιστοκλής γνώριζαν τις κλιματολογικές συνθήκες και ιδιαίτερα τους ανέμους που έπνεαν στο στενό της Σαλαμίνας, προσαρμόζοντας τον στρατηγικό σχεδιασμό τους ανάλογα. 

Η Διευθύντρια του 1ου Λυκείου Άργους
Λένα Παπαθανασίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ