Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020

Οι αναγνώστες του Guardian επιλέγουν πρώτη την Επίδαυρο για να ταξιδέψουν μετά την πανδημία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:54:00 π.μ. | | |
Οι αναγνώστες του Guardian επιλέγουν πρώτη την Επίδαυρο για να ταξιδέψουν μετά την πανδημία
Οι Βρετανοί έχουν μεγάλη αδυναμία στη χώρα μας. Αυτή τη φορά ο Guardian, μετά την Telegraph τον Απρίλιο, κάλεσε τους αναγνώστες του να αναδείξουν τα τοπ 10 μέρη για ταξίδια μετά τη λήξη της κρίσης που έχει προκαλέσει παγκοσμίως η πανδημία του κορωνοϊού.

Στην πρώτη θέση της κορυφαίας δεκάδας, λοιπόν, συμπεριέλαβαν την Επίδαυρο στην Αργολίδα, που η αλήθεια είναι δεν περίμενε κανείς να συναντήσει, αφήνοντας εκτός λίστας δημοφιλής προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Κοντά στο Λυγουριό της Αργολίδας και σε απόσταση 30 χλμ. από το Ναύπλιο, ο αρχαιολογικός χώρος της Επιδαύρου μαγεύει κάθε επισκέπτη με το κάλλος και την επιβλητικότητά του. Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής.

«Πριν από δέκα χρόνια βρεθήκαμε στην Επίδαυρο και κάθε ένας κατέβαινε στην πλατεία του θεάτρου και διάβαζε Σοφοκλή ή Ευριπίδη- από τους πιο σοφούς συγγραφείς όλων των εποχών. Ήταν 10 χρόνια ταραχώδη για την Ελλάδα, αλλά και για εμάς. Όταν η κατάσταση ηρεμήσει, θα ήταν καλό να επισκεφθούμε ξανά (την Επίδαυρο) και να θυμηθούμε κάποιες αιώνιες σοφίες και απολαύσεις», γράφει αναγνώστης της εφημερίδας στο συνοδευτικό κείμενο.


Ολόκληρη η λίστα του Guardian

1.Επίδαυρος
2.Κράιστσερτς, Νέα Ζηλανδία
3.Βρετάνη, Γαλλία
4.Μονσάου, Γερμανία
5.Φλωρεντία, Ιταλία
6.Κονεμάρα, Ιρλανδία
7.Τρέσκο, Νησιά Σίλι
8.Βόρειο Γιούιστ, Σκωτία
9.Άαρχους, Δανία
10.Ίγιμ, Ντερμπισάιρ, Αγγλία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ