ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: 17 Νοέμβρη - Μέρα μνήμης, τιμής και αγωνιστικής ανάτασης για το λαό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:12:00 μ.μ. | |
Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: 17 Νοέμβρη - Μέρα μνήμης, τιμής και αγωνιστικής ανάτασης για το λαό
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε, οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για το Πολυτεχνείο θα πραγματοποιηθούν σε ιδιαίτερες συνθήκες λόγω του κορονοϊού. Μιας πανδημίας που αφεντικά και πολιτικοί εκφραστές τους, χρησιμοποιούν από την πρώτη στιγμή για να διαλύσουν ότι έχει απομείνει από εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, να εμποδίσουν την οργάνωση και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. 

Πασχίζουν η κυβέρνηση και διάφοροι «καλοθελητές», μπροστά στην ημέρα τιμής για το Πολυτεχνείο, προκλητικά, με αυταρχισμό και απειλές για καταστολή, να σβήσουν από τη μνήμη της νέας γενιάς, τα οράματα που άφησε σαν παρακαταθήκη αυτός ο αγώνας του λαού κατά της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας, του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και των φονιάδων του ΝΑΤΟ.

Αγωνιούν να σταματήσει κάθε διαμαρτυρία και αντίδραση ενάντια στην πολιτική που μας στερεί τη δυνατότητα να ζούμε με ειρήνη, ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Να αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα κάθε επιλογή της μεγαλοεργοδοσίας, που στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και του μέγιστου δυνατού κέρδους, μειώνει μεροκάματα, καταργεί το οκτάωρο, μετατρέπει τους χώρους δουλειάς σε εστίες διασποράς του κορονοϊού, σακατεύει και δολοφονεί εργάτες χωρίς ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγείας, αφήνει «γυμνό» το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με τεράστιες ελλείψεις, στοιβάζει τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες και στα λεωφορεία για την μεταφορά τους στο σχολείο κλπ

Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για το ανοχύρωτο σύστημα υγείας, για την διασπορά του κορονοϊού, για την ανεργία, αλλά όλοι αυτοί που τα βλέπουν όλα με τη λογική κόστους-οφέλους και όχι σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν οι εργαζόμενοι και ο φτωχός λαός.

Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στην προσπάθεια απαγόρευσης των διαδηλώσεων, της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης.

47 χρόνια μετά, το σύνθημα του Πολυτεχνείου, «ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΞΩ οι ΗΠΑ - ΕΞΩ το ΝΑΤΟ» παραμένει επίκαιρο και στέλνει σήμερα το μήνυμα για αγώνες και διεκδίκηση για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων, αγώνες και διεκδίκηση για την υγεία και την προστασία μέσα στους χώρους δουλειάς, για να διατρανωθεί περισσότερο από ποτέ, ειδικά στις σημερινές συνθήκες με την όξυνση των ανταγωνισμών στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο, το σύνθημα "Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ" .

Απορρίπτουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς!

Η απόφασή μας είναι ο αγώνας για τη ζωή και τα δικαιώματά μας!



Το ΔΣ του Συνδικάτου τιμά τον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου, τους δολοφονημένους, βασανισμένους και εξορισμένους λαϊκούς αγωνιστές που πάλεψαν για το δίκιο της τάξης μας. Καλούμε σε συμβολική-αγωνιστική συμμετοχή τους εργαζόμενους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, την αποτελεσματικότητα των οποίων έχουμε αποδείξει πολλές φορές, την Τρίτη 17 Νοέμβρη να δώσουν αγωνιστικό «παρών».



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ