ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Ίδρυση Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και προσθήκη Τομέα και Ειδικοτήτων στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους

Ίδρυση Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και προσθήκη Τομέα και Ειδικοτήτων στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους
Θετική ήταν η απόφαση κατά πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Μυκηνών στις 3 Νοεμβρίου στην πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για ίδρυση Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στο Δήμο Άργους – Μυκηνών (στέγαση στο χώρο του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας) και για προσθήκη Τομέα και Ειδικοτήτων στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους, για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο κ. Ν. Γκαβούνος, ο οποίος για το εν λόγω θέμα ανεφερε, λέγοντας ότι από την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αργολίδας υποβλήθηκε στο Δήμο το υπ’ αριθ. πρωτ.: 5026/30-10-2020, έγγραφο δια του οποίου αναφέρει ότι κατόπιν του υπ’ αριθ. πρωτ. 136882/ΓΔ4/9-10-2020 εγγράφου του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αφορά τις μεταβολές (ιδρύσεις, καταργήσεις, προαγωγές, υποβιβασμοί) των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022 έχει υποβάλλει: 

A) Πρόταση για ίδρυση Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στο Δήμο Άργους – Μυκηνών (στέγαση στο χώρο του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας) και 

Β) Πρόταση για προσθήκη Τομέα και Ειδικοτήτων στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Άργους ως εξής: 

α)Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, στη Β΄Τάξη και
β)Ειδικότητες στη Γ’ Τάξη: 1) Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων (Τομέας Διοίκησης – Οικονομίας). 2) Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (Τομέας Μηχανολογίας) και 3) Αισθητικής Τέχνης (Τομέας Υγείας- Πρόνοιας και Ευεξίας). και ζητά να γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο επί των πιο πάνω προτάσεων. 

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Άργους – Μυκηνών με τις υπ’ αριθ. 7/2020 και 8/2020 αποφάσεις της εισηγήθηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο τα παραπάνω.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ίδρυση Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στο Δήμο Άργους – Μυκηνών το οποίο προτείνεται να στεγαστεί στο χώρο του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας και την προσθήκη Τομέα και Ειδικοτήτων στο 1 ο ΕΠΑ.Λ. Άργους.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ