ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

"Μελάνι σε χαρτί": Η εικαστικός Βασιλική Σαγκιώτη από το Ναύπλιο συμμετέχει σε έκθεση στην Αθήνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:09:00 π.μ. | | | |
"Μελάνι σε χαρτί": Η εικαστικός Βασιλική Σαγκιώτη από το Ναύπλιο συμμετέχει σε έκθεση στην Αθήνα
"Ένα τοπίο από ψηλά γίνεται σημεία και γραμμές, ενώ μικροσκοπικά το κύτταρο εμφανίζεται ως τοπίο. Ένα τοπίο που θα μπορούσε να είναι όλον αλλά και μέρος, σύμπαν αλλά και κύτταρο, ιδωμένο από πάνω ενώ είναι από μέσα. 

H αφετηρία μου βρίσκεται στην περιπλάνηση σε διάφορους τόπους φυσικούς ή αστικούς. Πρόκειται για μια ολιστική προσέγγιση του κόσμου η οποία φιλοδοξεί να προβάλλει την ενότητα συνόλου και μέρους, μικρόκοσμου και μακρόκοσμου, φύσης και τέχνης. Ανατροφοδοτώ ότι εισπράτω από τη φύση ως άνθρωπος και προσκαλώ το θεατή μέσα από τη συλλογική μνήμη να διαμορφώσουμε ένα τοπίο που θα ανήκει σε όλους".

Η Βασιλική Σαγκιώτη γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δασκάλους τον Δ. Μυταρά και Δ. Κοκκινίδη από όπου αποφοίτησε με άριστα. Από το 1988 έχει πραγματοποιήσει επτά ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Ζει και εργάζεται στο Ναυπλίο. Από το 1989 δραστηριοποιείται στην εικαστική παιδεία και εκπαίδευση. Έχει δημιουργήσει το Εικαστικό Εργαστήρι #art25.

Ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος σε συνεργασία με είκοσι εικαστικούς καλλιτέχνες παρουσιάζουν την έκθεση Χαρακτικής και Ζωγραφικής “Μελάνι σε Χαρτί” και σας προσκαλούν να παρεβρεθείτε στα εγκαίνια της και να την επισκεφτείτε στην διάρκεια της. στην Chili Art Gallery (Δημοφώντος 13-15, Θησείο, κέντρο Αθήνας).

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020 ώρες 17:00 – 22:00 και θα παρευρίσκονται ο Επιμελητής και η πλειοψηφία των συμμετεχόντων καλλιτεχνών για την εγκαινιάσουν και να υποδεχτούν το κοινό. Μέσα στις επόμενες μέρες της έναρξης της έκθεσης θα κανονιστούν ξεναγήσεις, με ξεχωριστούς καλλιτέχνες κάθε μέρα. Νεότερες πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και την έκθεση θα δημοσιεύονται ΕΔΩ.

Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται ευλαβικά οι οδηγίες της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 και την ασφάλεια όλων.

Αναλυτικές πληροφορίες για την έκθεση ΕΔΩ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ