ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Καμπόσος για Πελοπόννησος Α.Ε.: Δεν θα δώσουμε χρήματα για να κάνουν αυτοί ότι νομίζουν (βίντεο)

Καμπόσος για Πελοπόννησος Α.Ε.: Δεν θα δώσουμε χρήματα για να κάνουν αυτοί ότι νομίζουν (βίντεο)
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σταματά να υπογράφει νέες προγραμματικές συμβάσεις με την “Πελοπόννησος” Α.Ε. σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας κατά τη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Δ.Σ. της εταιρείας την Τρίτη 17 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, μιλώντας στα μέλη του Δ.Σ. ο περιφερειάρχης -και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του σώματος- τόνισε πως “η Περιφέρεια βαδίζει με σεβασμό στους ορισμένους από την γενική συνέλευση ορκωτούς λογιστές και στην έκθεσή τους επί του ισολογισμού και προφανώς και κυρίως με σεβασμό στην έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η οποία καταλογίζει πολλά και διάφορα σε προηγούμενες διοικήσεις με κοινοποίηση και προς τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών”.

“Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Περιφέρεια σταματά να υπογράφει νέες προγραμματικές συμβάσεις με την “Πελοπόννησος” Α.Ε.” τόνισε ο περιφερειάρχης, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ζητείται επιστροφή χρημάτων από την εταιρεία και προσθέτοντας στη συνέχεια:

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο, με ευρύτατη πλειοψηφία, έχει λάβει απόφαση για το θέμα της εν λόγω εταιρείας και στην περίπτωση που -όπως διαφαίνεται- υπάρξει αδυναμία διατήρησης σε λειτουργία της “Πελοπόννησος” Α.Ε., η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε αίτημα “εκκαθάρισης εν λειτουργία” ώστε η Αναπτυξιακή να ολοκληρώσει το έργο που είχε αναλάβει κατά το παρελθόν. Αμεσα δε, η Περιφέρεια θα προχωρήσει στη σύσταση και λειτουργία νέου αυτοδιοικητικού αναπτυξιακού οργανισμού, κατά τις προβλέψεις του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε”.

Ανάλογη, ως προς την κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί, ήταν και η τοποθέτηση που έκανε ο περιφερειάρχης και στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της “Πελοπόννησος” Α.Ε. ελήφθησαν τρεις ομόφωνες αποφάσεις για ισάριθμα θέματα, τα οποία αφορούσαν την προώθηση μελετών έργων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Βγαίνει μπροστά ο Καμπόσος – Η ΠΕΔ ζητεί την προεδρία και νέο διαχειριστικό έλεγχο 

Ξεκάθαρος ήταν στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, κ. Δημήτρης Καμπόσος σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον της αναπτυξιακής εταιρίας "Πελοπόννησος Α.Ε." στην οποία η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου συμμετέχει με ποσοστό 50% και με το υπόλοιπο 50% η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Είμαστε εταίροι και πρέπει να ξέρουμε, ζητήσαμε να βάλουμε δικούς μας ορκωτούς λογιστές από τον κ Νίκα αλλά θέλει να τους εγκρίνει κι αυτός. Δεν θα δώσουμε χρήματα για να κάνουν αυτοί ότι νομίζουν, δεν μας ρώτησαν ποτέ για ότι έκαναν δήλωσε στη συνέχεια ενώ τόνισε πως η ΠΕΔ είναι καιρός να αναλάβει την διοίκηση της Πελοπόννησος Α.Ε. αφού τα τελευταία 10 χρόνια έκανε κουμάντο η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρόλο που έχουν ίσο ποσοστό 50-50.

Τέλος η απόφαση της ΠΕΔ είναι να ανασταλεί η λειτουργία της Πελοπόννησος Α.Ε. και θα γίνει έλεγχος για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.
Πηγή δηλώσεων του κ. Καμπόσου και βίντεο: pna.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ