ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Χιλιάδες ψαρόνια στο Ναύπλιο - Οι εναέριοι σχηματισμοί τους προκαλούν δέος (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:15:00 μ.μ. | |
Χιλιάδες ψαρόνια στο Ναύπλιο - Οι εναέριοι σχηματισμοί τους προκαλούν δέος (βίντεο)
Κάθε απόγευμα αυτή την εποχή ο ουρανός του Ναυπλίου γεμίζει με χιλιάδες ψαρόνια που με τον εντυπωσιακό τους "χορό" τραβούν τα βλέμματα των περαστικών ενώ οι σχηματισμοί τους προκαλούν δέος.
Το ευρωπαϊκό ψαρόνι (Sturnus Vulgaris) είναι ένα από τα πλέον κοινά και πολυπληθέστερα πουλιά της οικογενείας των ψαρονιών που αριθμεί περίπου 55 είδη. Στην Κύπρο είναι γνωστό με το όνομα Λαζούρι ενώ στην υπόλοιπη επικράτεια είναι γνωστό ως Μαυροπούλι, Χειμώνι, Στούρνος, Καραβέλι, Τσιρόνι. 
Το μήκος τους δεν ξεπερνάει τα 22 εκατοστά, το άνοιγμα των φτερών τους αγγίζει τα 40 εκατοστά, ενώ το βάρος τους μπορεί να φτάσει και τα 100 γραμμάρια. Τα Ψαρόνια έχουν μαυριδερό φτέρωμα με μεταλλική πράσινη και βιολετιά όψη. Είναι αποδημητικό πουλί, ενδημεί όμως σε μικρούς αριθμούς, κυρίως στα βόρεια σύνορα μας. 
Τα ψαρόνια στην Ελλάδα έρχονται κάθε χρόνο σε μεγάλους αριθμούς από τις αρχές του Οκτώβρη. Προτιμούν τις αγροτικές περιοχές με λιβάδια, αλλά και τα προάστια πόλεων που διαθέτουν πάρκα και ελαιώνες. Είναι ένα πουλί ιδιαίτερα κοινωνικό και το συναντάμε συνήθως σε σμήνη. Τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο το χρόνο στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στην νότια Αυστραλία και στην βόρεια και Κεντρική Αμερική.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ