ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την ανάγκη διευκόλυνσης της λειτουργίας των λογιστικών γραφείων εν μέσω της πανδημίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:42:00 μ.μ. | | | | |
Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την ανάγκη διευκόλυνσης της λειτουργίας των λογιστικών γραφείων εν μέσω της πανδημίας
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με θέμα την ανάγκη άμεσης ανάληψης μέτρων για τους λογιστές και την εξυπηρέτηση ιδιωτών και επιχειρήσεων εν μέσω της πανδημίας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Τα λογιστικά γραφεία ιδιαίτερα εν μέσω της έκτακτης συνθήκης της πανδημίας, αποτελούν πυλώνα και προϋπόθεση της διατήρησης της οικονομικής ζωής, αλλά και της αποτελεσματικότητας των μέτρων για την ανακούφιση των κοινωνικών επιπτώσεων των αναγκαίων περιορισμών για την αντιμετώπιση της περαιτέρω διάδοσης του COVID-19.

Είναι γι’ αυτό αναγκαίο να αναληφθούν άμεσα συγκεκριμένες ενέργειες που θα διευκολύνουν τη λειτουργεία των λογιστικών γραφείων εν μέσω αυτής της συνθήκης, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές περιστάσεις που δημιουργούνται, ιδιαίτερα καθώς είναι απολύτως υπαρκτό το ενδεχόμενο λογιστικά γραφεία να αναγκαστούν να αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία τους για υγειονομικούς λόγους.

Για παράδειγμα, όπως επισημαίνουν επαγγελματικοί φορείς των λογιστών, καθίσταται επιτακτική, μεταξύ άλλων η αναστολή επιβολής προστίμων για το σύνολο των εκπρόθεσμων δηλωτικών υποχρεώσεων (φορολογικών και εργατικών) για τις επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα εξυπηρετούνται από λογιστές οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ή από λογιστές και λογίστριες με έκτακτες λόγω συνθήκης υποχρεώσεις φροντίδας τέκνων, κατά το πρότυπο της αντίστοιχης άδειας για εργαζόμενες και εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Τι ενέργειες προτίθεται να αναλάβει η Κυβέρνηση για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των λογιστικών γραφείων ιδιαίτερα εν μέσω της έκτακτης συνθήκης της πανδημίας».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ