ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:59:00 μ.μ. | | |
Επίδομα θέρμανσης: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια
Μέσα στο Δεκέμβριο θα γίνουν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης και θα αρχίσουν οι πληρωμές.

Για να χορηγηθεί, θα πρέπει τα νοικοκυριά να υποβάλλουν σε ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τιμολόγια αγοράς καυσίμων αξίας τουλάχιστον διπλάσιας του επιδόματος που δικαιούνται, με τις δαπάνες να μπορούν να πιστοποιηθούν έως τον Απρίλιο 2021.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα παραμείνουν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο, το ύψος του επιδόματος θέρμανσης θα κυμαίνεται από 80 ευρώ έως 600 ευρώ.

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι:

Τα φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν τα ακίνητα ως κύρια κατοικία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Τα κριτήρια αυτά είναι:

Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.

Έγγαμοι φορολογούμενοι, καθώς και φορολογούμενοι που είναι μέρη συμφώνων συμβίωσης οι οποίοι είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ που κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

Θάνος Τσελαπάκης
Λογιστής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ