ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου ζητάει το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου ζητάει το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
Στο αίτημα για το άνοιγμα των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου επανέρχεται το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (Επιμελητήρια Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας Αργολίδας, Κορινθίας). 

Το αίτημα τέθηκε εγγράφως και τις προηγούμενες ημέρες προς την κυβέρνηση, με το επιχείρημα ότι δεν διαπιστώθηκε πως η διασπορά του κορωνοϊού προέκυψε από τα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούσαν.

Ειδικότερα το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του: “Ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη ότι υπεγράφη η σχετική απόφαση για την απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης.

Μετά την αποστολή σχετικού εγγράφου του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και άλλων φορέων που εξέφρασαν αυτό το καθολικό αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, απαγορεύεται η πώληση άλλων προϊόντων εκτός τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τα σούπερ μάρκετ - πολυκαταστήματα για να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός μιας και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου αυτών των ειδών είναι κλειστά με το lockdown.

Ευελπιστούμε ότι η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της και το καθολικό αίτημα της αγοράς, που εκφράστηκε με το έγγραφο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 6ης Νοεμβρίου, για άνοιγμα του λιανικού εμπορίου με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ