Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020

Ποια είναι τα δυο πρώτα σωματεία της Αργολίδας που εγγράφηκαν στο Μητρώο της ΓΓΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:31:00 μ.μ. | | | |
Ποια είναι τα δυο πρώτα σωματεία της Αργολίδας που εγγράφηκαν στο Μητρώο της ΓΓΑ
Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/mitroo) τα αποτελέσματα της Α’ φάσης για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων με τη λίστα των 206 έως τώρα εγγεγραμμένων ερασιτεχνικών σωματείων, από τις 2.769 αιτήσεις για τις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος.

Η Γυμναστική Ένωση Αργολίδας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αργολίδας είναι τα δυο πρώτα σωματεία του νομού που εντάχθηκαν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ.

Αναλυτικά, λοιπόν, από τις 19 Μαΐου 2020, έως σήμερα:
390 σωματεία άνοιξαν καρτέλα στο Μητρώο

εκ των οποίων:
987σωματεία προχώρησανστην αίτηση
285σωματεία ολοκλήρωσαν την αίτηση (65,9%)
702σωματεία ΔΕΝ ολοκλήρωσαν ακόμα (34,1%)

Από τις3.285αιτήσεις σωματείων σε 2.769έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αγωνιστικών και οικονομικών κριτηρίων, βάσει του αθλητικού νόμου και των προϋποθέσεων που ισχύουν για την απόκτηση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισηςκαι εξ αυτών πληρούν όλα τα κριτήρια 206 αιτήσεις σωματείων (7,4%).

Ειδικότερα:
Για τα αγωνιστικά κριτήρια έχουν ελεγχθεί 2.784 αιτήσεις, εκ των οποίων:
721 τα πληρούν (25,9%)
938 ΔΕΝ τα πληρούν (69,6%)
125 τα πληρούν σε ορισμένα από τα αθλήματαπου καλλιεργούν (4,5%)

Για τα οικονομικά κριτήρια έχουν ελεγχθεί 3.149 αιτήσεις, εκ των οποίων:
460 τα πληρούν (14,6%)
689 ΔΕΝ τα πληρούν (85,4%)

Τα 2.563 σωματεία των οποίων ήδη ελέγχθηκε η αίτησή τους, αλλά δεν εγγράφηκαν στο Μητρώο, έλαβαν ειδοποίηση για να εισέλθουν στην πλατφόρμα με τους κωδικούς τους, να ενημερωθούν για το πόρισμα του ελέγχου και να θεραπεύσουν τις αιτήσεις τους έως τις 30 Νοεμβρίου, ημερομηνία ολοκλήρωσης της β’ φάσης εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι των υπολοίπων ολοκληρωμένων αιτήσεων και εφαρμόζεται η ίδια διαδικασία ενημέρωσης των σωματείων, αμέσως μόλις περαιωθούν.

Επιπλέον, έως την 30η Νοεμβρίου έχουν περιθώριο περαίωσης και τα 1.702 σωματεία με «ανοιχτές» αιτήσεις, ή και όσα άλλα εγγραφούν στο Μητρώο, για να τις ολοκληρώσουν.

Σημειώνεται πως εκκρεμεί ο έλεγχος στα σωματεία που έχουν καταχωρήσει το άθλημα «Ποδόσφαιρο» και έχουν δηλώσει σε αυτό την «Μη Υποχρέωση Απασχόλησης Προπονητή». Η εκκρεμότητα οφείλεται στο γεγονός ότι η ΕΠΟ δεν έχει στείλει στη ΓΓΑ τα απαραίτητα στοιχεία που της έχουν ζητηθεί για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου ελέγχου. Όσα σωματεία από αυτά έχουν δηλώσει και άλλα αθλήματα, πέραν του ποδοσφαίρου, θα ενημερωθούν τις επόμενες μέρες για το πόρισμα του ελέγχου των υπολοίπων αθλημάτων τους.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ