ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Τάσος Λάμπρου: Πρόταση μας να ενταχθούν και αλλά δημοτικά κτίρια στη σημαντική δράση για την αντισεισμική προστασία

Τάσος Λάμπρου: Πρόταση μας να ενταχθούν και αλλά δημοτικά κτίρια στη σημαντική δράση για την αντισεισμική προστασία
Υποβολή αιτήματος για ενημέρωση σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου για τις δυνατότητες που μας δίνονται για την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος για την τοπική αυτοδιοίκηση με την επωνυμία «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Με δελτίο τύπου του δήμου μας ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος Ερμιονίδας θα προβεί σε σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Αναπτυξιακή Πάρνωνας ΑΕ με αντικείμενο , στα πλαίσια του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» να αναπτυχθούν δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας. Στο δελτίο τύπου υπήρχε καταγραφή όλων των δημοτικών κτιρίων που θα ενταχθούν στον συγκεκριμένο προτεινόμενο αντισεισμικό έλεγχο.

Η δράση , η πρωτοβουλία αυτή είναι πολύ σημαντική, είναι προς την σωστή κατεύθυνση και φυσικά είναι αναγκαία γιατί ζούμε όλοι σε μια σεισμική χώρα. Άρα τα αντισεισμικά μέτρα δεν είναι μόνο απαραίτητα αλλά και αναγκαία, ιδιαίτερα σε δημοτικά κτίρια και ευρύτερα δημόσια που για πολλές ώρες την μέρα φιλοξενούν δημότες αλλά και πολλούς επισκέπτες της περιοχής μας.

Στον κατάλογο των κτιρίων , για τα οποία γίνεται αναφορά να ενταχθούν στο πρόγραμμα της αντισεισμικής προστασίας απουσιάζουν

1. Το κτίριο του παλαιού Γυμνασίου Κρανιδίου στο οποίο στεγάζεται η ΔΕΥΑΕΡ και η Δημοτική Βιβλιοθήκη στην ΔΚ Κρανιδίου.

2. Το κτίριο «ΘΟΥΘΟΥΛΑ» πρώην Δημοτική Βιβλιοθήκη «ΕΜ.ΡΕΠΟΥΛΗΣ» στο ποίο στεγάζεται η Φιλαρμονική στην ΔΚ Κρανιδίου.

3. Το κτίριο «ΜΙΛΗΣΗ» της ΔΚ Πορτοχελίου.

4. Επικουρικά μπορούν να ελεγχθούν και τα κτίρια που ενοικιάζει ο δήμος μας, στα οποία δραστηριοποιούνται , η χορευτική ομάδα του δήμου μας, το λαογραφικό εργαστήριο και η ομάδα της αλληλεγγύης του δήμου μας.

5. Στο τέλος απαιτείται να ελεγχθεί το δημοτικό ακίνητο το οποίο στεγάζει το ΚΕΦ και το Σύστημα Προσκόπων Κρανιδίου.

Η πρόταση μου είναι τα παραπάνω ακίνητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα της αντισεισμικής προστασίας και βεβαίως οποιοδήποτε άλλο δημοτικό κτίριο στο οποίο φιλοξενεί κοινωνικές δομές με πολιτιστικές , κοινωνικές και αθλητικές δράσεις.

Είναι μια ευκαιρία για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση η οποία ήταν αναγκαία και μας δίνεται η ευκαιρία με την υλοποίηση του προγράμματος να προσαρμοστούμε στους σύγχρονους κανόνες της αντισεισμικής προστασίας.

Βεβαίως υπάρχει ένα αίτημα με την λήξη των έκτακτων συνθηκών που μας επιβλήθηκαν λόγω της β’ φάσης της πανδημίας να πραγματοποιηθεί μια διεξοδική συζήτηση σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου για τις προτεραιότητες που θα έχει ο δήμος μας στην διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων καιν ανάλογων άλλων δράσεων από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» .

Με εκτίμηση

Τάσος Λάμπρου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ